Μεγάλη Συναυλία κατά της φτώχειας από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Συναυλία Φέιγ ΒολάνΗ Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τηνΤρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:00 με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Ηλίας Βρεττός, η Ερωφίλη, Αφεντούλα Ραζέλη, η Χριστίνα Σάλτη, το παραδοσιακό συγκρότημα «Σμύρνα», το παραδοσιακό σχήμα «Χοροσταλίτες» και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα ενώσουν τις φωνές τους με μοναδικό κίνητρο την ανακούφιση χιλιάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αρκετές φορές αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Πρόκειται

Περισσότερα...

Δωροέκθεση Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Δωροέκθεση Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Αγοράζεις δώρα, δίνεις χαρά!

Η Δωροέκθεση – Στέκι Αγάπηςτης Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργεί και φέτος στο ισόγειο της οδού Κολοτρώνη 85, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς με σκοπό την ενίσχυση και στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας. Είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 10:00-15:00, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00-15:00 και από τις 17:00-20:00 ενώ την Κυριακή ανοίγει στις 11:00.

Επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν καινούργια είδη τα οποία στη συνέχεια πωλούνται και τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως. Η παραλαβή των προσφορών συνεχίζεται και πραγματοποιείται στους χώρους της Δωροέκθεσης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 41 22 625 και 210 41 24 726

"Άγιοι της Αθήνας" στο νέο τεύχος του Περιοδικού "Πειραϊκή Εκκλησία"

okt.18Κυκλοφόρησε το τεύχος του περιοδικού της Πειραϊκής Εκκλησίας για το μήνα Οκτώβριο 2018.

Το κεντρικό αφιέρωμα έχει θέμα: Άγιοι της Αθήνας.

Στο αφιέρωμα θα βρείτε κείμενα των: Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αγίου Μάρκου του Ασκητού, Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Αρχιμανδρίτου Ανανία Κουστένη, Αρχιμανδρίτου Μελετίου Κατσουρού, Αρχιμανδρίτου Σπυρίδωνος Πέτρου, Ιερομονάχου Μακαρίου Σιμωνοπετρίτου,

Περισσότερα...

Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

koimisi theotokouὙπάρχουν στιγμές στήν ἀνθρώπινη ἱστορία, τέτοιας μεγάλης σπουδαιότητος, οἱ ὁποῖες μοιάζει ἀδύνατον νά περιγραφοῦν μέσα ἀπό μία πεζή διήγηση. Ἡ ἐξιστόρησή τους ἀπαιτεῖ περισσότερα καί διεισδυτικότερα ἐκφραστικά μέσα. Ὁ ἄνθρωπος πρέπει νά καταθέσει ὅλη τή δημιουργική του ἰκμάδα ὥστε νά καταφέρει κάπως νά μιλήσει γι’ αὐτά τά ἀκριβά καί μέγιστα. Γι' αὐτό ἡ Ἐκκλησία ἐπιστρατεύει συχνά τήν ποίηση καί τή μουσική γιά νά συμπληρώσουν τήν ἱστόρηση τῶν ἱερῶν γεγονότων, ὁδηγώντας τούς ἀκροατές τῶν ὕμνων πού προκύπτουν, στή γνώση καί στή μετοχή τῶν μυστηρίων τῆς ζωῆς.

Περισσότερα...

Ωδείο και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής από την Ι.Μ.Π.

svmΜια νέα προσφορά στον πολιτισμό, τη μουσική και την καλλιτεχνική παιδεία εγκαινιάζει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς. Πρόκειται για το Ωδείο το οποίο θα προσφέρει μουσική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε παιδιά και ενήλικες. Θα διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Θα υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής, θα παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, ενώ θα υπάρχουν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος. Πληροφορίες - εγγραφές: 213-0363228.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσει και φέτος. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά πραγματοποιούνται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εγγραφής. Πληροφορίες δίνονται στο 2130363228.