Κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου 2017 της Πειραϊκής Εκκλησίας.

noe2017Κυκλοφόρησε το τεύχος του περιοδικού της Πειραϊκής Εκκλησίας για το μήνα Νοέμβριο 2017.

Το κεντρικό αφιέρωμα έχει θέμα: Το φυσικό περιβάλλον ως κτίση.

 

Στο αφιέρωμα θα βρείτε κείμενα των:

Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου

Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου, Καθηγουμένου Ι. Μ. Τατάρνης Ευρυτανίας

Αρχιμανδρίτου Πλακίδα Deseille

Δημήτρη Κ. Γερούκαλη

Χρήστου Γιανναρά

Γεωργίου Μαντζαρίδη

Νίκης Νικολάου

Θεόδωρου Παντούλα

Αλέξανδρου Μ. Σταυρόπουλου

Φίλιπ Σέρραρντ

Ανδρέα Χατζηχαμπή

Γιώργου Μπάρλα

Επίσης στο τεύχος θα βρείτε και κείμενα ποικίλης θεματολογίας των: Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Διοκλείας κ. Καλλίστου Ware, Αρχιμανδρίτου Βαρνάβα Γιάγκου, Αρχιμανδρίτου Σπυρίδωνος Πέτρου, Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Μέγιεντορφ, Ιερομονάχου Χρυσοστόμου Κουτλουμουσιανού, Παύλου Ευδοκίμωφ, Θωμά Κοροβίνη, Ηρώς Πιττίδου, Κωνσταντίνου Χολέβα.

Το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας μπορείτε να το βρείτε σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Η Παναγία των Ναυμάχων (Φανερωμένη) στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς

Επί τη ιερά πανηγύρει του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 17:30 θα γίνει η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας των Ναυμάχων (Φανερωμένης) από τη νήσο Ύδρα, στην πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ιερά εικόνα θα υποδεχθούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια, η ιερά εικόνα θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου θα παραμείνει έως τις 27/10. Στις 19:00 θα τελεσθούν Δοξολογία και Ιερά Παράκληση από τους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Ύδρας κ. Εφραίμ.

Στις 21:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Εφραίμ. Καθημερινά θα τελούνται το πρωί η Θεία Λειτουργία, στις 12:00 η Παράκληση της Παναγίας των Ναυμάχων και στις 18:00 ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας των Ναυμάχων.

Στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με την επωνυμία ''Δημήτρια 2017'' από 15-30/10.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Κυριακή 15/10 το πρωί με τη Θεία Λειτουργία που τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας.

Τη Δευτέρα 16/10 στις 19:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης με θέμα «Ο μύθος του καλού εαυτού».

Η Παναγία Χοζοβιώτισσα στον Αγ.Δημήτριο Βύρωνος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με την επωνυμία ''Δημήτρια 2017'' από 16-29/10.

Στο Ναό θα τεθεί σε προσκύνηση η ιστορική και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης από την φερώνυμη Ιερά Μονή της Αμοργού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από της ιδρύσεως του Ναού.

Η υποδοχή της ιεράς εικόνας θα γίνει τη Δευτέρα 16/10 στις 18:00 έμπροσθεν του Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Στη συνέχεια, θα ψαλεί Αρχιερατικός εσπερινός. Την Τρίτη 17/10 στις 20:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

Στο Ναό κάθε ημέρα στις 11:00 και στις 18:00 θα ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Χοζοβιώτισσα.

Η Παναγία Ιεροσολυμίτισσα στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας

erΣτον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας θα τεθεί σε προσκύνηση αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Ιεροσολυμίτισσας.

Η πάνδημος υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 17/09 στις 16:00 στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς, στην πύλη Ε3, έναντι Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου.

Εν συνεχεία, θα λιτανευθεί μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας όπου θα παραμείνει στο διηνεκές.

Τμήμα Τιμίου Ξύλου στον Ι.Ν.Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Καστέλλας

abΕικόνα1 Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Καστέλλας θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει επί δεκαήμερο, από την Τρίτη 05/09 έως την Παρασκευή 15/09 στο πλαίσιο της ιεράς πανηγύρεως, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου εκ του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Τρίτη 05/09 στις 17:00 όπου στη συνέχεια, θα ψαλεί Δοξολογία.

Κάθε ημέρα στις 11:00 θα ψάλλεται η Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό.