Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών σπουδαστών διεξήχθησαν οι εξετάσεις για πτυχίο ιεροψάλτου, πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής μουσικής στη σχολή Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
 
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Νήφωνος Καπογιάννη ο οποίος εκπροσώπησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
 
Την εξεταστική Επιτροπή στελέχωσαν: ο πρωτ. Γρηγόριος Καραλής διευθυντής της σχολής και πρόεδρος της επιτροπής, ο Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κ. Αθανάσιος Παπαζαρής πρωτοψάλτη και καθηγητής μουσικής, ο κ. Διονύσιος Ηλιόπουλος διευθυντής της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, και ο κ. Δημήτριος Καλομοίρης διευθυντής της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Το Υπουργείο Πολιτισμού εκπροσώπησε η κ. Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη. 

 
Ο Πρωτοσύγκελλος π. Νήφων μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου στους τελειόφοιτους προτρέποντάς του να συνεχίσουν να υμνούν το Τριαδικό Θεό και να μην σταματήσουν ποτέ να διαβάζουν μουσική ώστε συνεχώς να τελειοπούνται. 

Για άλλη μια χρονιά το Ωδείο μας προσφέρει στα ιερά αναλογία και στην εκπαίδευση, διακόνους της ιεράς τέχνης της βυζαντινής μας μουσικής.
 
 
 
Image 1 3
 
Image 1 4
 
 
Image 1 5
 
 
Image 1 7
 
 
Image 1 9
 
 
Image 1 10
 
 
Image 1 11
 
 
Image 1 12
 
 
Image 1 13
 
 
Image 1 14