ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Στις Λατρευτικές Εκδηλώσεις που θα τελεστούν στην Ιερά Νήσο Τήνο θα παραστεί φέτος για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

……………………………………………………………………………

Τη  Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  τιμά η Εκκλησία μας το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου. Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Δευτέρα  (14/08)  στις 19:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Την Τρίτη (15/08) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 7:30 το απόγευμα, θα ψαλούν μεθεόρτιος Εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο.

……………………………………………………………………………

Η Κοίμηση της Θεοτόκου θα εορταστεί πανηγυρικά και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Την Δευτέρα (14/08) στις 18:00 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου θα ψαλούν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου. Στις 21:00 το βράδυ θα γίνει η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου, στις 22:00 θα ψαλεί η Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος και στις 23:00 θα αρχίσει η Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας. Την Τρίτη (15/08) το πρωί στις 7:00 θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 7:00 το απόγευμα της Τρίτης θα ψαλεί ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας.

……………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στον Ιερό Ναό Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» Χατζηκυριακείου. Την Δευτέρα (14/08) το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία των προεορτίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία η μεταφορά της παλαιάς Εικόνος της Παναγίας από τον Παλαιό Ιερό Ναό στον Νέο. Στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στο Κουβούκλιο του Επιταφίου της και στη συνέχεια έξοδος του Επιταφίου με προορισμό το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου,  Όρμου Αφροδίτης Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής όπου θα γίνει αρτοκλασία. Το πρωί της Τρίτης (15/08) θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει λιτάνευση της παλαιάς Ιεράς Εικόνος και επιστροφή της στον παλαιό Ναό. Στις 7:00 το απόγευμα της Τρίτης θα ψαλεί Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση.

……………………………………………………………………………

Στο Πανηγυρίζων Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ν.Φαλήρου (Ελ.Βενιζέλου 26)  σήμερα Δευτέρα (14/08) στις 19:30 θα τελεστεί ο Εσπερινός και θα ψαλούν τα Εγκώμια της Παναγίας. Αύριο Τρίτη (15/08) το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης στην Κατακόμβη του Αγίου Γερασίμου που βρίσκεται κάτω από το Παρεκκλήσιο της Παναγίας θα ψαλεί ο Εσπερινός και την Τετάρτη (16/08) το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

……………………………………………………………………………

Με την ευκαιρία της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί:

 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου ανήμερα τις εορτής στις 19:30 θα ψαλούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και τα Εγκώμια της Παναγίας, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ.Παύλου.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιοτίσσης
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου, όπου στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Τρίτης θα Ιερουργήσει ο Σεβ.Μητροπολίτης  Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος.
 • Ευαγγελιστρίας Περιστερίου
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου, όπου των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Θεοφ. Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέων Παλατίων Ωρωπού
 • Παναγίας Μαρμαριωτίσσης, όπου των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ.Ιάκωβος.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Νεαπόλεως Νικαίας, όπου στον Πανηγυρικό Εσπερινό θα Χοροστατήσει ο Σεβ. Μητρ. Νικαίας κ.Αλέξιος και στην Θεία Λειτουργία θα Ιερουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ.Προκόπιος.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλλήνης
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, όπου στον Εσπερινό που θα ψαλεί την Δευτέρα θα Χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαϊας κ.Αθανάσιος και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Τρίτης θα Ιερουργήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.Συμεών.
 • το Βόρειο Κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας
 • και η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά

……………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν σήμερα Δευτέρα (14/8) το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (21:30)
 • Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (21:00).
 • Γεννήσεως Χριστού Ψυρρή (21:00).
 • Αγίου Δημητρίου των Όπλων Κάτω Πατησίων (20:30).
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας (22:00)
 • Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (21:30)
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου (23:00)
 • Στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας (20:00)
 • στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι Αναλήψεως του Κυρίου στο Βύρωνα (21:00).

……………………………………………………………………………

 

Ο Θεολόγος – συγγραφέας Μανώλης Μελινός σήμερα Δευτέρα (14/08) το απόγευμα κατά τον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» με θέμα «Άρατε πύλας και Ταύτην υπερκοσμίως υποδέξασθε...». Αύριο Τρίτη (15/08) κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής Περιστερίου θα μιλήσει με θέμα «Νενίκηνται της φύσεως οι όροι, εν Σοι Παρθένε Άχραντε...».

……………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του Νέου Ασκητού στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς. Αύριο Τρίτη (15/08) στις 18:30 θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Παράκληση του Αγίου. Την Τετάρτη (16/08) στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 18:00 θα ψαλούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου.

……………………………………………………………………………

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Ενορίας, καθημερινά έως τις 23 Αυγούστου, το πρωί θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στις 6:00 το απόγευμα ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας.

Η Θεία Λειτουργία θα τελείται καθημερινά έως τις 15 Αυγούστου και στους Ιερούς Ναούς:

 • Υπαπαντής του Κυρίου Λόφου Αξιωματικών
 • Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης
 • ·Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

……………………………………………………………………………

Τριήμερη Πορσκυνηματική εκδρομή στην Ήπειρο διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν – μεταξύ άλλων - στις Ιερές Μονές: Προφήτου Ηλιού Πρέβεζας, Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου, Παμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας και να επισκεφθούν την Πρέβεζα, την Πάργα, την Αμφιλοχία και τη Ναύπακτο.

…………………………………………………………………………….

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, λειτουργεί από το 1984 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά πραγματοποιούνται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  καθ’ όλη  τη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση  εκδήλωσης  ενδιαφέροντος και εγγραφής. Πληροφορίες δίνονται στο 213-363228.

…………………………………………………………………………….

Η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κάθε ημέρα εκτός Κυριακής στις 12:00 το μεσημέρι. Επίσης, κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Αποδείπνου.

…………………………………………………………………………….

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσουν εφέτος από 17-28 Αυγούστου στον κατασκηνωτικό πολυχώρο «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας. Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα σε παιδιά από Δευτέρα Δημοτικού και σε νέους και νέες Γυμνασίου και Λυκείου, να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής, να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο 210-4124726.

……………………………………………………………………………

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό όραμα υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της, με αρχές και αξίες αλλά και με σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους. Οι εγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) άρχισαν και πραγματοποιούνται στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε στο 210-4610915.

………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε   στο 210 4125619.