ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 23 ΜΑΪΟΥ 2017

Με την ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, εορτάζει αύριο Πέμπτη 25/05 ο Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σήμερα Τετάρτη 24/05   στις 19:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας κατά τη Μοναστηριακή τάξη. Αύριο Πέμπτη25/05 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 18:00   θα ψαλούν ο Μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

……………………………………………………………………………..

Η θαυματουργός ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά εκ του ομωνύμου προσκυνήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, τίθεται σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς μέχρι το Σάββατο 27 Μαΐου. Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 06:00 έως τις 22:00.Κάθε πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία, στις 11:00 και στις 21:00 τελείται η Ιερά Παράκληση, στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός  και η Ιερά Παράκληση. Απόψε Τετάρτη 24/05  θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

……………………………………………………………………………….

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς στην προσπάθειά της να συνδράμει  τους μαθητές που διαγωνίζονται, προγραμμάτισε την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ , το προσεχές Σάββατο 27 Μαΐου στο παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 08:30 και θα περατωθεί στις 10:00.

…………………………………………………………………………….

Αιμοδοσία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς αυτήν την Κυριακή 28/05 από τις 10:00-14:00 στον  Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

………………………………………………………………………………….

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου τίθεται σε προσκύνηση στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής μέχρι τις 15 Ιουνίου. Κάθε ημέρα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς καθημερινά στις 18:00 τελείται η Παράκληση για τους μαθητές που διαγωνίζονται.

………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου θα τελεσθούν απόψε  Τετάρτη 24/05  στους Ιερούς Ναούς:

-         (Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας).

-         (Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς ).

-         Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη.

-         Αγίου Φιλίππου Θησείου.

-         Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου.

-         Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα.

-         Γεννήσεως Χριστού Ψυρρή.

-         Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου.

-         Στις Ιερές Μονές Αγίας Αικατερίνης Παλλήνης και Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι.

……………………………………………………………………………………

Εορτάζουν την Πέμπτη 25/05 :

- Ο Ιερός Ναός  Αναλήψεως Κυρίου στη διασταύρωση Ραφήνας  όπου στον πανηγυρικό εσπερινό που θα ψαλεί την Τετάρτη 24/05 το απόγευμα θα χοροστατήσει ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

- το Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως Κυρίου στα Σκούρτα Βοιωτίας όπου οι  Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σισανίου κ. Παύλο και Καρπενησίου κ. Γεώργιο.

……………………………………………………………………………..

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας από 24-31 Μαΐου.  Η υποδοχή θα γίνει την Τετάρτη 24/05 στις 19:00 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο.

…………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος την Τέταρτη 24/05 στις 18:30 θα τελεσθούν ο Εσπερινός και Αγιασμός με το ιερό λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

……………………………………………………………………………

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως την Πέμπτη 25/05 στις 18:45.

………………………………………………………………………………..

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου την Πέμπτη 25/05 το βράδυ.

………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου την Πέμπτη 25/05 στις 18:30 θα ψαλούν ο εσπερινός και η Παράκληση της Τιμίας Εσθήτος και θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αναγνωστόπουλος.

……………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης την Πέμπτη 25/05 στις 19:00.

…………………………………………………………………………….

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά την Παρασκευή 26/05 στις 19:00.

………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο Κολοκυνθούς θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς την Παρασκευή 26/05 στις 19:00.

…………………………………………………………………………………..

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου θα τελεσθούν την Παρασκευή 26/05 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

-         Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς 21:00.

-         Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλης-Κερατσινίου 20:30.

-         Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω 20:30.

-         Αγίας Βαρβάρας Δάφνης 20:30.

-         Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως 21:00.

-         Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας 21:00.

-         Τιμίου Σταυρού Χολαργού 20:00.

-         Αγίου Παύλου Νέων Σεπολίων 21:30.

-         Αγίου Ανδρέου στο Γηροκομείο Αθηνών.

-         Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας 20:30.

-         Αγίου Ευθυμίου Κορίνθου.

-         Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.

………………………………………………………………………………….

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Ιωάννου Ρώσου στους Ιερούς Ναούς:

-         Αγίων  Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως και Αγίου Νεκταρίου Κ. Κηφισιάς, τα παρεκκλήσια των οποίων τιμώνται επ΄ονόματι του Αγίου. Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Παρασκευή 26/05 το απόγευμα και το Σάββατο 27/05 το πρωί.

……………………………………………………………………..

Τη μνήμη των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων  της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου, τιμά η Ιερά Μητρόπολις Νικαίας στην   φερώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στο Οικολογικό Πάρκο Σχιστού Περάματος με το ακόλουθο πρόγραμμα: Το Σάββατο 27/05 στις 18:30  θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Κυριακή 28/05  το πρωί θα τελεσθεί  Αρχιερατικό Συλλείτουργο . Κατά το διήμερο του εορτασμού, θα τεθούν σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Ευθυμίου και ιερά λείψανα Αγίων.

………………………………………………………………………………….

Eγκαινιάζεται την Κυριακή 28/05 ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Περιστερίου (όπισθεν Κοιμητηρίου) με το ακόλουθο πρόγραμμα: Το Σάββατο 27/05 στις 18:30 θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων και στη συνέχεια θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός. Την Κυριακή 28/05 το πρωί θα γίνει η τελετή των εγκαινίων και θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.

…………………………………………………………………………….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο του Βλάση Τσοτσώνη «Τοιχογραφίες και ψηφιδωτά» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 20:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

………………………………………………………………………………..

Η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κάθε ημέρα εκτός Κυριακής στις 12:00 το μεσημέρι. Επίσης, κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Αποδείπνου.

…………………………………………………………………………….

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσουν εφέτος από 17-28 Αυγούστου στον κατασκηνωτικό πολυχώρο «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας. Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα σε παιδιά από Δευτέρα Δημοτικού και σε νέους και νέες Γυμνασίου και Λυκείου, να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής, να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο 210-4124726.

……………………………………………………………………………

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό όραμα υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της, με αρχές και αξίες αλλά και με σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους. Οι εγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ( Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) άρχισαν και πραγματοποιούνται στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε στο 210-4610915.

………………………………………………………………………………

Την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στην τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή που διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» στη Θεσσαλονίκη και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου .Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από 03-05 Ιουνίου (τριήμερο Αγίου Πνεύματος) και θα περιλαμβάνει και τον περίπλου του Αγίου Όρους.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής 210-4118602, 210-4118640, εσωτ. 3.

………………………………………………………………………………

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή  απευθύνει πρόσκληση σε κατόχους απολυτηρίου Γυμνασίου για την εγγραφή τους στην Α΄τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2017-2018.Η Σχολή θα διαθέσει τριάντα υποτροφίες. Αιτήσεις γίνονται δεκτές στη Γραμματεία της Σχολής (Ριζάρη 1 στο Χαλάνδρι).

……………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε   στο 210 4125619.