ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, εορτάζει την Τετάρτη 17/01  , το παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου  που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ταμπουρίων. Σήμερα  Τρίτη 16/01  στις 18:30  θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός και στις 21:30 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Την Τετάρτη 17/01  το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 17:30 θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Αντωνίου.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε  Τρίτη 16/01 στους Ιερούς Ναούς:

    Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς 20:30.

    Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:00.

    Αγίας Βαρβάρας Δάφνης 20:30.

    Αγίου Νικολάου Αλίμου.

    Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.

    Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων 20:30.

    Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων 21:00.

    Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά 20:00.

    Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου 20:30.

    Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.

    Αγίου Νικολάου Κ. Πατησίων 20:30( λείψανα Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου).

    Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου.

    Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης 19:30.

    Αγίας Φιλοθέης ομωνύμου δήμου 20:30.

    Αγίου Φανουρίου στο Λουτράκι 20:00.

    Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης στις Εργατικές κατοικίες Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας 19:00.

Στις Ιερές Μονές :

    Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα (21:30).

    Αστερίου στον Υμηττό 20:00

     και   ‘Παναγία η Πάντων Χαρά’ Καλεντζίου Κορινθίας 20:00.

    Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα 20:00.

………………………………………………………………………………………….

Πανηγυρίζουν, επίσης,  αύριο Τετάρτη  17/01 οι Ιεροί Ναοί:

    Αγίου Αντωνίου  Χαλανδρίου-Βριλησσίων  όπου στις ιερές Ακολουθίες θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.

    Αγίου Αντωνίου Σάγκα στο Δήμο Τριπόλεως όπου στον πανηγυρικό εσπερινό θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος.

    Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων όπου στον πανηγυρικό εσπερινό που θα ψαλεί την Τρίτη 16/01 το απόγευμα θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας  και στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί την Τετάρτη 17/01 το πρωί θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

    Το παρεκκλήσιο του ορθοδόξου Ιεραποστολικού Σωματείου «Πειραϊκός Φάρος».

Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς, θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Τρίτη 16/01 το απόγευμα  και την Τετάρτη  17/01 το πρωί. 

………………………………………………………………………………………….

Σήμερα Τρίτη 16/01 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

    Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης  Πειραιώς στις 18:00 θα μιλήσει η ψυχολόγος Καλλιόπη Κόλλια με θέμα Ἡ σχέση των δύο γονέων και η συμβολή τους στη διαδικασία ταύτισης του παιδιού τους με τη βιολογική ταυτότητα του φύλου του’.

    Στην ορθόδοξη Χριστιανική Γωνιά (Κάνιγγος 12) στις 18:00 θα μιλήσει ο καθηγητής Νικόλαος Γαϊτάνος με θέμα «Ο Ιησούς και οι έλληνες σύμφωνα με θεολογικές και ιστορικές πηγές».

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως αύριο Τετάρτη 17/01 στις 17:00 θα ψαλούν  ο εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο Νείλο τον Μυροβλήτη.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν την Τετάρτη 17/01 το βράδυ επί τη μνήμη των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου,  Πατριαρχών Αλεξανδρείας στους Ιερούς Ναούς:

    Αγίου Διονυσίου Πειραιώς 20:30.

    Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.

    Αγίου Φιλίππου Θησείου 21:00.

    Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο δήμο Μεταμορφώσεως 21:00.

Στις Ιερές Μονές:

    Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνος 20:00

    Αγίας Αικατερίνης Παλλήνης 20:00.

    Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα 21:30.

………………………………………………………………………………………….

Εορτάζουν την Πέμπτη 18/01 επί τη μνήμη του Μεγάλου Αθανασίου:

    Ο Ιερός Ναός Αγίων Αθανασίου και  Ευγενίας Περιστερίου όπου στη Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης 18/01 θα ιερουργήσει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.

    Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου όπου στον πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και στη Θεία Λειτουργία θα ιερουργήσει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

    Η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας.

Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Τετάρτη 17/01 το απόγευμα  και την Πέμπτη 18/01 το πρωί. 

………………………………………………………………………………………..

Με θέμα «Επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης στην Χριστιανική Ένωση Εργαζομένης Νεολαίας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 11 στην Αθήνα) την Τετάρτη 17/01 στις 18:30.

………………………………………………………………………………………….

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς την Πέμπτη 18/01 στις 17:00.

………………………………………………………………………………………...

Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης τίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδας έως τις  26/01.Κάθε ημέρα στο Ναό τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

…………………………………………………………………………………………

Ιερά λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας  τίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας έως τις 21 Ιανουαρίου. Καθημερινά τελούνται  το πρωί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Παράκληση της Αγίας.

………………………………………………………………………………………….

Κάθε Τρίτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

    Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στις  17:30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς .

    της Αγίας Βαρβάρας στο παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας Ζαννείου ορφανοτροφείου στις 17:00.

    Του Τιμίου Προδρόμου στις 18:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων .

    Της Αγίας Ξενίας της Καλαματιανής στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια.

………………………………………………………………………………

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Τρίτη στις 16:00,ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος πραγματοποιεί λειτουργικό σεμινάριο.

………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου κάθε Τρίτη στις 21:00 πραγματοποιείται σύναξη νέων με ομιλητή τον π. Γεώργιο Σχοινά με θέμα την πίστη και το βίωμα της Εκκλησίας.

………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 17:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με θέματα την ιστορία του Πειραιά, την Αρχαία Τραγωδία, τη  δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας και τον Ακάθιστο Ύμνο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 22/01. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-4125619.

…………………………………………………………………………………………

Συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμη η λειτουργία της Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που έχει ως  σκοπό την στήριξη του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως. Βρίσκεται στο ισόγειο της οδού Κολοκοτρώνη 85, πλησίον Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος. Είναι ανοικτή όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής.

Η αγορά των δώρων μας από τη Δωροέκθεση αξίζει διπλά γιατί δίνουμε χαρά στα πρόσωπα που θα τα προσφέρουμε και βοηθάμε οικονομικά το μεγάλο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:210-4124726.

………………………………………………………………………………………….

    Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Προυσσιώτισσα διοργανώνει η ‘Πειραϊκή Εκκλησία’ από 26-28 Ιανουαρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία -μεταξύ άλλων-να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Θα γίνει, επίσης, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τατάρνης και στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου) στο Μήλεσι.

    Προσκύνημα στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από 1-5 Φεβρουαρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλείτε στο 2104118602 και στο 2104118640.

………………………………………………………………………………………..

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό όραμα υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της, με αρχές και αξίες αλλά και με σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους. Οι προεγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) άρχισαν και πραγματοποιούνται στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε στο 210-4610915.

…………………………………………………………………………………………

Ένας συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται και  χρειάζεται επειγόντως αίμα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσεις με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Σταθμού μας για περισσότερες πληροφορίες.

…………………………………………………………………………………………

Ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός ενημερώνει τους ακροατές ότι στο άρθρο 220 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες, ΔΕΝ εξαιρούνται τα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα από τη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών Σταθμών.

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» απειλείται με λουκέτο από την κυβέρνηση.

Κάποιοι επιθυμούν η φωνή της Πειραϊκής Εκκλησίας να σιγήσει.

Οφείλουμε να αντισταθούμε όλοι.

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» δεν είναι εμπορικό ραδιόφωνο.

…………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτεστο 210 4125619.