ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Επ΄ευκαιρία της εορτής της Παναγίας  Μυρτιδιωτίσσης, πανηγυρίζει  την Κυριακή  24/09 ο  φερώνυμος  Ιερός  Ναός  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο 23/09 στις  19:00  θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας, στις 22:00 θα ψαλεί η Παράκληση και στις 23:00  θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Κυριακή 24/09 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις  19:00  θα ψαλούν  μεθέορτος εσπερινός και Παράκληση στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

…………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τίθεται σε προσκύνηση αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Ιεροσολυμίτισσας. Στο Ναό κάθε ημέρα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου  τελούνται το πρωί η Θεία Λειτουργία, στις 12:00 ιερό ευχέλαιο και στις 18:00 ο εσπερινός, η Παράκληση στη Θεοτόκο με ειδική ευχή για τα άτεκνα ζευγάρια. Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 06:30 έως τη μία τα ξημερώματα.

………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη αποδόσει της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θα τελεσθούν απόψε Τετάρτη 20/09  στους Ιερούς Ναούς:

-         Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων 19:45.

-         Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης( παρεκκλήσιο) 20:30.

-         Στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας 22:00.

……………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιώς σήμερα Τετάρτη 20/09 στις 18:30 θα ψαλούν ο εσπερινός επί τη αποδόσεις της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και  οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στην Παναγία Βλαχερνών ψάλλεται κάθε Τετάρτη στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

…………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου σήμερα Τετάρτη 20/09 στις 18:00 θα τελεσθούν η Παράκληση και ιερό ευχέλαιο. Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος.

……………………………………………………………………………………

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Πεύκης σήμερα Τετάρτη 19/09 στις 18:00.

………………………………………………………………………………….

Για τη συμβολή των νεομαρτύρων στη διαμόρφωση του νεοελληνικού γίγνεσθαι θα μιλήσει ο θεολόγος Λάμπρος Σκόντζος στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια σήμερα Τετάρτη 20/09 στις 18:00.

………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο θα ψαλεί σήμερα 20/09 στις 18:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων.

………………………………………………………………………………….

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς αύριο Πέμπτη 21/09 στις 18:00.

………………………………………………………............................................

Αρχίζουν την Κυριακή 24/09 οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς για το έτος 2017-2018. Στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού  Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος,  στις  19:00  θα τελεσθεί ο αγιασμός ενάρξεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια, η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μερόπη Σπυροπούλου  θα αναπτύξει  το θέμα « Η πρόκληση και η δοκιμασία για τους επιστήμονες του 21ου αιώνα».

………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου ιερομάρτυρος Φωκά αύριο Πέμπτη 21/09 το βράδυ ( 20:30) στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

…………………………………………………………………………………..

-         Ολοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο θα πραγματοποιήσει η «Πειραϊκή Εκκλησία» το Σάββατο 23/09. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό της Παναγίας,  τη θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης και  θα τελεσθεί η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως. Θα γίνει, επίσης, προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι.

-         Τετραήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Κέρκυρα διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ‘Πειραϊκή Εκκλησία’ από 05-08/10. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την  ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν  το  σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού που  φυλάσσεται στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ναό και το  σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Παναγίας Σπηλαιωτίσσης. Θα επισκεφθούν, επίσης, τις Ιερές Μονές Παναγίας Κασσωπίτρας, όπου φυλάσσονται τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και λείψανα πολλών Αγίων, Παναγίας Βλαχερνών, Παναγίας Παλαιοκαστρίτισσας, κτίσμα του 13ου αιώνα, Παναγίας Πλατυτέρας  όπου  φυλάσσεται περίφημη εικόνα της  Θεοτόκου  και ευρίσκεται ο τάφος του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αχίλλειο και τα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, όσον αφορά στις προσκυνηματικές μας εκδρομές, μπορείτε να καλείτε στους  τηλεφωνικούς αριθμούς  του Ρ/Σ  μας : 210- 4118602,   210-4118640.

……………………………………………………………………………

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, λειτουργεί από το 1984 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά πραγματοποιούνται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς .Πληροφορίες δίνονται στο 2130363228.

…………………………………………………………………………….

 Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Καλλιτεχνικό Κέντρο  Βυζαντινής Αγιογραφίας και Δια βίου Μάθησης  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς όπου  διδάσκονται τρόποι κατασκευής φορητών εικόνων, τοιχογραφίας, νωπογραφίας, ψηφιδωτού και ελεύθερου σχεδίου. Λειτουργεί και παιδικό τμήμα. Από φέτος θα λειτουργήσει τμήμα μεταπτυχιακού για προχωρημένους και παλαιότερους σπουδαστές Αγιογράφους. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τηλέφωνα: 210-4536204 και 6946825420.

………………………………………………………………………………..

Η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κάθε ημέρα εκτός Κυριακής στις 12:00 το μεσημέρι. Επίσης, κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Αποδείπνου.

…………………………………………………………………………….

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό όραμα υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της, με αρχές και αξίες αλλά και με σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους. Οι εγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) πραγματοποιούνται στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε στο 210-4610915.

………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε   στο 210 4125619.