ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

aΕικόνα1

 

Το πρώτο αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου. Την Ιερά Εικόνα θα προσκομίσει  ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος και η υποδοχή θα γίνει το Σάββατο 18/11 στις 16:00 στο Ηρώον του Γ. Καραϊσκάκη πλησίον του  Σταθμού ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.Θα ακολουθήσει η τέλεση  πανηγυρικού Αρχιερατικού εσπερινού. Την Κυριακή 19/11 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντος του Γέροντος Αλεξίου. Στις 10:30 θα γίνει η ενθρόνιση της ιεράς εικόνας. Στις 17:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο. Στις 19:00 θα μιλήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμ. Αλέξιος. Στις 22:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό. Τη Δευτέρα 20/11 στις 18:00 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και στις 22:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Την Τρίτη 21/11 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 17:00 θα ψαλούν ο εσπερινός και η Παράκληση στην Παναγία Οδηγήτρια.

 Στο Ναό θα πραγματοποιηθούν τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις από 18-21 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της ελεύσεως και ενθρονίσεως της ιεράς εικόνας και κάθε ημέρα  θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

………………………………………………………………………………………….Επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, πανηγυρίζει την Τρίτη 21/11 ο  φερώνυμος  Ιερός Ναός της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς που βρίσκεται στο Λόφο Βώκου  με το ακόλουθο πρόγραμμα: Την Δευτέρα  20/11 στις  18:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός  και θα ακολουθήσει η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου. Την Τρίτη 21/11 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 18:00 θα ψαλούν ο εσπερινός και η Παράκληση.  Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ..

………………………………………………………………………………………….

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Στυλιανού, Προστάτου των παιδιών και των ατέκνων γυναικών τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος μέχρι τις  25/11. Σήμερα Παρασκευή 17/11 στις 18:30 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος με θέμα «Τα παιδιά είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός που μας χάρισε ο Θεός». Το Σάββατο 18/11 στις 18:30 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος με θέμα «Ἡ σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα». Την Κυριακή 19/11 στις 18:30 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

………………………………………………………………………………………

Η ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς οργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά το τρίμηνο πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει». Σήμερα Παρασκευή 17/11 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί θεολογικό Αρχονταρίκι σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία-Πολιτισμός-Θρησκεία» με θέμα «Τέχνη και εκκλησιαστική τέχνη-Η σχέση θρησκείας και τέχνης».

………………………………………………………………………………………..

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε Παρασκευή 17/11 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου και στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.

………………………………………………………………………………………

Η Παράκληση στον Ταξιάρχη Μιχαήλ θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα  Παρασκευή 17/11 στις 18:30.

………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, την Κυριακή 19/11 στις 19:30 θα μιλήσει ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κορναράκης με θέμα « Βιοηθικές θεωρίες και θεολογικός λόγος. Αντιθέσεις και συνθέσεις στην εποχή της εκκοσμίκευσης».

………………………………………………………………………………………

Η Ιερά εικόνα της Παναγίας της Ηλιοκάλου που φυλάσσεται στο Βυζαντινό Μουσείο και προέρχεται από την Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας, θα τεθεί σε προσκύνηση από  σήμερα 17/11 μέχρι τις 22/12 στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας. ………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν το Σάββατο 18/11 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

    Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:30.

    Αναστάσεως Χριστού Σπάτων 20:00 χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας  κ. Νικολάου.

……………………………………………………………………………………

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου το Σάββατο 18/11 στις 18:00.

……………………………………………………………………………………

Το Σάββατο 18/11 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

    Σύναξη νέων με ομιλητή τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο και θέμα «Αυτή είναι η πίστη μας» θα γίνει στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς. 

    Σύναξη νέων ζευγαριών με θέμα «Η δύναμη της αγαπητικής σχέσης του ζευγαριού και η επίδρασή της στα παιδιά» θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καστέλλας στις 18:00 με ομιλήτρια την ψυχολόγο Μαρία Γκουζιώτη.

    Για τη λεηλασία των πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μνημείων της κατεχομένης Κύπρου από τον Αττίλα και το κατοχικό καθεστώς θα μιλήσουν ο πρέσβυς ε.τ. της Κυπριακής Δημοκρατίας Περικλής Νεάρχου και ο επίτιμος πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας Εμμανουήλ Μηλιαράκης στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια.

    Το θέμα «Η ελληνική οικογένεια στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης» θα παρουσιάσει ο δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω Δήμος Θανάσουλας στις 19:00 στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Σισανίου και Σιατίστης κυρού Πολυκάρπου Λιώση θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ταμπουρίων την Κυριακή 19/11 το πρωί.

………………………………………………………………………………………………………………………

Τήν προσεχῆ  ΚΥΡΙΑΚΗ 19/11/2017 στά ἐξῆς Τμήματα τῆς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» θά γίνουν οἱ ἀκόλουθες ὁμιλίες :

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΩΡΑ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΘΕΜΑ
ΔΑΦΝΗΣ Χίου 32 5.00 μ.μ. κ. Σταῦρος Μποζοβίτης, Θεολόγος Οἰκογένεια˙ Ἡ ἀσύλληπτη τραγωδία
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Εὐρυσθένους 11 6.00 μ.μ. κ. Χρῆστος Ὁμηρίδης, Θεολόγος «Ἡ ὁλοφώτεινη Σελήνη»
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Σαπφοῦς 77 5.30 μ.μ. κ. Ἀθανάσιος Φραγκόπουλος, Θεολόγος Ἡ ζωή τῆς Θεοτόκου καί ἡ παρουσία της στή ζωή μας
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Π. Ράλλη 182 & Παράσχου 5.00 μ.μ.

κ. Ἀβραάμ Κοκάλης,

Θεολόγος

«Οἱ πειρασμοί στή ζωή μας»
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Κορυτσᾶς 2 5.00 μ.μ. κ. Ἀνδρέας Παπαδόπουλος, Θεολόγος «Τῆς Ἑλλάδος πρόμαχος»
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Πεισιστράτους 5 5.30 μ.μ. κ. Ἠλίας Νικολάρας, Θεολόγος «Ἡ μεγαλύτερη ἀφροσύνη»
ΧΑΡΑΥΓΗΣ Νάνσεν 49 5.00 μ.μ.

κ. Γρηγόριος Δίνας,

Θεολόγος

Ἡ Παναγία «Ναός ὁ ἔμψυχος τοῦ Χριστοῦ»

………………………………………………………………………………………

Επί τη επετείω της ενθρονίσεως της ιεράς εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας θα τελεσθούν ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς στις 20 και 21/11. Τη Δευτέρα 20/11 στις 18:30 θα ψαλεί πανηγυρικός και θα γίνει  ομιλία από τον π. Ανδρέα Μαρκόπουλο. Στις 21:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Σπυρίδων Πέτρου. Το πρωί της Τρίτης 21/11 θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ. Αλεξίου. Στις 17:00 θα ψαλούν  ο εσπερινός και η Παράκληση στην Παναγία Παραμυθία.

……………………………………………………………………………………

Εκδήλωση με θέμα ‘Μια ανεκτίμητη παγκόσμια κληρονομιά: Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη 1 στην Αθήνα) την Τετάρτη 22/11 στις 18:00. Θα προβληθούν φωτεινές διαφάνειες και θα ομιλήσει ο π. Αρσένιος, Δικαίος της Ιεράς Μονής. Στο τέλος, θα προσφερθεί σιναϊτικό κέρασμα και θα γίνει κλήρωση για ένα ταξίδι στην Ιερά Μονή Σινά. Την εκδήλωση διοργανώνει η Μ.Κ.Ο. ‘Κληρονομιά’.

………………………………………………………………………………………

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 11:30 η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  που θα λειτουργήσει στο ισόγειο της οδού Κολοκοτρώνη 85. Θα είναι ανοικτή όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής. Η αγορά των δώρων μας από τη Δωροέκθεση αξίζει διπλά γιατί δίνουμε χαρά στα πρόσωπα που θα τα προσφέρουμε και βοηθάμε οικονομικά το μεγάλο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

……………………………………………………………………………………….

Η Ιερά εικόνα της Παναγίας Χρυσολεοντίσσης από την φερώνυμη Ιερά Μονή της Αίγινας και η Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου τίθενται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς  έως τις 23 Νοεμβρίου. Κάθε ημέρα τελούνται στο Ναό το πρωί η Θεία Λειτουργία, στις 12:00 η Ιερά Παράκληση και στις 17:00 ο εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

………………………………………………………………………………………….

Κάθε Παρασκευή ψάλλονται οι Παρακλήσεις:

Του Αγίου Λουκά του Ιατρού στις 18:00 στο παρεκκλήσιο του Πνευματικού Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου στις 17:00.

Του Αγίου Αθανασίου και της Οσίας Ευγενίας στις 17:00 στον φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Περιστέρι.

Της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια στις 18:00 ενώπιον της εικόνας της Παναγίας Σώζουσας.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 17:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

………………………………………………………………………………………….

Πρωινή προσκυνηματική εξόρμηση διοργανώνει η «Πειραϊκή Εκκλησία»  το Σάββατο 25/11 στο Ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Αγίων των Βρετανικών Νήσων.

Προσκυνηματική εκδρομή στις Ιερές Μονές Ιερουσαλήμ, Αγίας Παρασκευής Σωληναρίου, Δαμάστας και Παναγίας Μακαριωτίσσης θα πραγματοποιήσει η «Πειραϊκή Εκκλησία» στις 2 και 3 Δεκεμβρίου. Θα γίνει, επίσης, επίσκεψη στη Δόμβραινα, τη Χαλκίδα και στη Λιβαδειά. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα 210-4118602 και 210-4118640.

………………………………………………………………………………………

Tο Σιναϊτικό Μετόχιο Αθηνών διοργανώνει πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Σινά από 6-10 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Αικατερίνης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και κρατήσεις  θέσεων στον τηλεφ. Αριθμό 211 211- 8888.

………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτεστο 210 4125619.

Διαφήμιση πλάι - Αρχική 1