ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 24 ΜΑΪΟΥ 2018

Στον  Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου έως σήμερα Πέμπτη 24/05 όπου σήμερα στις 18:00  θα ψαλούν ο Εσπερινός, η Παράκληση και θα γίνει η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας,

…………………………………………………………………………………………

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος στον Πειραιά, η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν ως εξής:

Το Σάββατο 26/05 , στις 18:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός της Πεντηκοστής. Την Κυριακή της Πεντηκοστής 27/05 το πρωί θα τελεσθούν Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας .

Στις 19:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος .Τη Δευτέρα 28/05 - ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Aγίας Τριάδος- το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στις 18:30 θα ψαλούν Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία Τριάδα.

 Στις ιερές Ακολουθίες-οι οποίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ‘Πειραϊκή Εκκλησία’- θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά Παράκληση για τους μαθητές που διαγωνίζονται στις εξετάσεις θα τελεσθεί στο Ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής του Μητροπολιτικού Μεγάρου Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 24/05 στις 19:00 χοροστατούτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου σήμερα  24/05 στις 17:30 θα τελεσθούν ο Εσπερινός και το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε Πέμπτη 24/05 επί τη εορτή της Γ΄ευρέσεως της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στους Ιερούς Ναούς :

    Αγίου Ιωάννου Μαδύτου Νέας Φιλαδέλφειας ( 21:00).

    Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.

    Στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Παλλήνης 20:30.

………………………………………………………………………………………….

Για τον Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη θα μιλήσει ο θεολόγος Μανώλης Μελινός σήμερα 24/05 στις 19:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αύριο Παρασκευή 25/05 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν αύριο Παρασκευή 25/05 το βράδυ :

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου Θησείου 19:30.

Στις Ιερές Μονές:

    Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα 21:30.

    Παντοκράτορος  Νταού Πεντέλης 21:00.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πραγματοποιούνται  εγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Τα Εκπαιδευτήρια  οργανώνουν, επίσης,   θερινό πρόγραμμα  από 18 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν  μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως αλλά και μαθητές άλλων σχολείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  αθλητικές  δραστηριότητες όπως  ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, κολύμβηση αλλά και  εκπαιδευτικές  όπως πληροφορική, ξένες γλώσσες ,  θεατρικό παιχνίδι κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε  στο  210-4610915.

…………………………………………………………………………………………

Ένας συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς αριθμούς του Σταθμού μας: 210-4118640 και 210-4118602 για περισσότερες πληροφορίες.

……………………………………………………………………………………….

Κανονικά θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικής. Οι εγγραφές  πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Θα λειτουργήσουν σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Πληροφορίες στο: 210-4135224.

Τα οφέλη της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης είναι πολλά και ουσιαστικά. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστης, να συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες, να αναπτύξουν ώριμες προσωπικότητες με αρχές, αξίες άλλα και πνευματική καλλιέργεια. Η διαβίωση στην κατασκήνωση συμβάλλει, επίσης, στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, στην ανάπτυξη του αισθήματος της ευθύνης, στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων.

……………………………………………………………………………………………………

Προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ‘Πειραϊκή Εκκλησία’ από 21-25  Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Λειμώνος, Ταξιάρχη Μιχαήλ και στους Ιερούς  Ναούς Παναγίας Γλυκοφιλούσας και  Παναγίας Βρεφοκρατούσας. Θα επισκεφθούν, επίσης, τη Χώρα, την Αγιάσο , το Μόλυβο και άλλα αξιοθέατα του νησιού. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα 210-4118640 και 210-4118602 .

…………………………………………………………………………………………

Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή προσκαλεί  κατόχους απολυτηρίου Γυμνασίου ως υποψηφίους υποτρόφους για την εισαγωγή τους στην Α΄ τάξη του Γ ενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου της κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Ιουνίου 2018 στη Γραμματεία της Σχολής (Ριζάρη 1 στο Χαλάνδρι).

……………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτεστο 210 4125619.