ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Το Γραφείο Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς διοργανώνει την Πέμπτη 26/04 στις 16:00 στην αίθουσα  Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη του Πειραϊκού Συνδέσμου, αντιαιρετική ημερίδα με θέμα «Πτυχές του Αποκρυφισμού της Νέας Εποχής». Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ενώ εισηγήσεις θα αναπτύξουν:

    Ο  πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός με θέμα «Νέα Εποχή-Αποκρυφισμός».

    Ο Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος με θέμα «Έχει η Εκκλησία την αποκλειστικότητα της σωτηρίας;»

    Ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος με θέμα «Νέα Εποχή και Οικουμενισμός».

    Ο θεολόγος Λάμπρος Σκόντζος με θέμα «Νεοπαγανισμός-Νεοσατανισμός».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

…………………………………………………………………………………………

Κανονικά θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικής. Οι εγγραφές θα αρχίσουν την Τετάρτη 9 Μαΐου  και θα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Θα λειτουργήσουν σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους για μαθητές δημοτικού , γυμνασίου και λυκείου. Πληροφορίες στο:210-4135224.

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε  Τρίτη 24/04  επί τη μνήμη του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστού στους Ιερούς Ναούς:

    Αγίου Νεκταρίου Κ. Κηφισιάς 21:00.

    Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων 21:00.

    Αγίας Τριάδος Γλυφάδας 21:00.

    Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.

    Αγίου Ελευθερίου στο πεδίο του Άρεως 20:00.

    Εισοδίων της Θεοτόκου Γουδή 21:30.

    Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου.

    Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών 20:30.

………………………………………………………………………………………….

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα την Τρίτη 24/04 στις 18:00 θα τελεσθούν ο εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

………………………………………………………………………………………….

Βραδινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω την Τρίτη 24/04. Θα τελεσθεί η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστού (20:00).

………………………………………………………………………………………….

Σήμερα   Τρίτη 24/04 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

Το θέμα «Αποστολή ΝΙΚΗ: Τα ελληνικά φτερά στην Κύπρο» θα παρουσιάσει ο ταξίαρχος ε.α. Ηλίας Ευαγγέλου στις 19:00 στον ‘Πειραϊκό Φάρο’ ( Πραξιτέλους 173).

Με θέμα «Ανθρώπινη και Θεία Δικαιοσύνη» θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Κυριάκος στις 18:00 στην Ορθόδοξη Χριστιανική Γωνιά-Κάνιγγος 1 στην Αθήνα.

………………………………………………………………………………………....

Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αύριο 25/04 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα αύριο 25/04 στις 22:00.

…………………………………………………………………………………………

Στον ιερό Ναό Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως αύριο Τετάρτη 25/04 στις 18:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο Βλάσιο τον  εν Σκλαβένοις και θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανά του.

………………………………………………………………………………………….

Αύριο Τετάρτη 25/04 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

    Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος θα μιλήσει με θέμα «Η μαγεία, τα όνειρα και τα οράματα» στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης-Κερατσινίου στις 20:00.

    Ο θεολόγος  Μανώλης Μελινός θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας των Βλαχερνών Αμφιάλης Κερατσινίου το απόγευμα κατά την Ακολουθία της Παρακλήσεως για τον Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη.

    Για την ανάγκη συνεργασίας των Ορθοδόξων μπροστά στις σύγχρονες εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις θα μιλήσει ο θεολόγος Βασίλειος Τσούπρας στις 18:30 στο Σύλλογο « Επάλξεις»( Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια).

………………………………………………………………………………………..

Αιμοδοσία διενεργεί ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων αύριο 25/04 από τις 14:00-18:00 στην αίθουσα επί της οδού Κολοκοτρώνη 80 στον Πειραιά.

………………………………………………………………………………………..

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης την Πέμπτη 26/04 στις 19:00.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 17:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Κάθε Τρίτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

    Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στις  18:30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς .

    της Αγίας Βαρβάρας στο παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας Ζαννείου ορφανοτροφείου στις 17:00.

    Του Τιμίου Προδρόμου στις 18:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων .

    Της Αγίας Ξενίας της Καλαματιανής στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια.

    Του Αγίου  Βασιλείου  στις 17:00 στον ιερό Ναό Αγίων Κοσμά Αιτωλού και Βασιλείου του Μεγάλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

………………………………………………………………………………………….

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Τρίτη στις 15:30 ,ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος πραγματοποιεί λειτουργικό σεμινάριο με ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης.

………………………………………………………………………………………….Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου κάθε Τρίτη στις 21:00 πραγματοποιείται σύναξη νέων με ομιλητή τον π. Γεώργιο Σχοινά με θέμα την πίστη και το βίωμα της Εκκλησίας.

………………………………………………………………………………………….

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς ανακοινώνει την επίσημη πιστοποίηση των Εκπαιδευτηρίων της, ως επισήμου εξεταστικού  κέντρου της Γαλλικής γλώσσας για την απόκτηση πτυχίων γλωσσομάθειας ,σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Με αυτό τον τρόπο τόσο οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, όσο και οι εξωτερικοί μαθητές θα μπορούν  να δίνουν εξετάσεις στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αποτελούν ήδη επίσημο εξεταστικό κέντρο στις εξετάσεις των Αγγλικών μέσω του Πανεπιστημίου (Cambrige) και θα ακολουθήσει μία σειρά από επίσημες συνεργασίες με φορείς πιστοποιήσεων γνώσεων που καθιστούν τα Εκπαιδευτήρια πρότυπα, με στόχο ένα σχολείο του μέλλοντος για μαθητές με αρχές, αξίες και αγωγή.

Οι προεγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) άρχισαν και πραγματοποιούνται στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε στο 210-4610915.

…………………………………………………………………………………………

Ένας συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς αριθμούς του Σταθμού μας: 210-4118640 και 210-4118602 για περισσότερες πληροφορίες.

……………………………………………………………………………………….

Προσκύνημα στο νησί της Άνδρου διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» το διήμερο Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Παναχράντου όπου φυλάσσονται  θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου και η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Νικολάου και Ζωοδόχου Πηγής.

Πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ‘Πειραϊκή Εκκλησία’ από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής : 210-4118640 και 210-4118602.

…………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτεστο 210 4125619.