ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Δεκέμβριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:
Πρώτον ασχολήθηκε με το Ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Βουλγαρίας περί της αποφάσεώς της να καταστεί «Μήτηρ Εκκλησία» της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων περί του οποίου ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη Συνεδρία της 14ης Δεκεμβρίου λήγοντος έτους, εξ αφορμής του Ανακοινωθέντος της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας, ασχολήθηκε με την απόφαση αυτής να αποδεχθεί στις 29 Νοεμβρίου 2017 το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας της «Μακεδονίας» και να αναλάβει ρόλο «μητρός Εκκλησίας» εκείνης.
Κατόπιν αυτού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την ανησυχία Της για το γεγονός της επεμβάσεως της Εκκλησίας της Βουλγαρίας με την ενέργεια αυτή σε δικαιοδοσία άλλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλαδή της Εκκλησίας της Σερβίας, πράξη η οποία αντίκειται στους Ιερούς Κανόνες και την Παράδοση της Εκκλησίας, παραθεωρεί το κανονικό δικαίωμα και τον υπερέχοντα ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ενδέχεται να αποτελέσει απαρχή δυσχερών εξελίξεων.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εύχεται να επικρατήσει σύνεση και η απόφαση της Αδελφής Εκκλησίας της Βουλγαρίας να μην οριστικοποιηθεί τελικώς».

Αποφασίσθηκε, επίσης, από τη Δ.Ι.Σ. τα «Δίπτυχα» του έτους 2019 να αφιερωθούν στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.
………………………………………………………………………………………..

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων, σήμερα 15/12 στις 18:00 θα ψαλούν η Παράκληση και ο μεθέορτος εσπερινός.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ Σεραφείμ την Κυριακή 17/12 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Επί τη μνήμη  του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού ,  εορτάζει  την Κυριακή  17/12  ,  ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Πειραιώς, με το ακόλουθο πρόγραμμα: Το Σάββατο 16/12 , παραμονή της εορτής, στις 18:30 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Κυριακή 17/12 πρωί θα τελεσθεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 17:30 θα ψαλούν ο μεθέορτος  εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

  …………………………………………………………………………………….

Αιμοδοσία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την  προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος  Πειραιώς από τις 10:00-14:00. Όπως σημειώνει σε εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: «Είναι καθήκον μας ως χριστιανών να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αρχηγού και Τελειωτού της πίστεώς μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωκεν του Τίμιον Αίμα Αυτού ‘λύτρον αντί πολλών’ δια την σωτηρίαν μας».

……………………………………………………………………………………………

Χριστουγεννιάτικη εορτή με ύμνους, θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ( αίθουσα ‘Μελίνα Μερκούρη’). Θα λάβουν μέρος οι νεανικές χορωδίες από τις ενορίες της Μητροπόλεως ενώ σε ειδικό χώρο θα λειτουργήσει Έκθεση Βιβλίου με χριστουγεννιάτικες εκδόσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

………………………………………………………………………………………….

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σε συνεργασία με τη Χορωδία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους, την Κυριακή 17/12 στις 18:30 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

………………………………………………………………………………………….

Η ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς οργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά το τρίμηνο πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει». Την Παρασκευή 15/12 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί θεολογικό Αρχονταρίκι σε συνεργασία με εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς όπου θα συζητηθεί το θέμα «Η εναλλακτική διάσταση του τουρισμού σε σχέση προς τη θρησκευτική περιήγηση και τα ιερά προσκυνήματα-Πατερική Γραμματεία και οι μοναστηριακές Βιβλιοθήκες. Το Σάββατο 16/12 στις 11:30 θα γίνει χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα παιδιά των κατηχητικών. Στις 19:30 θα γίνει παράσταση κουκλοθέατρου «Τα Χριστούγεννα του Μπαρμπαγιάννη» από την ομάδα κουκλοθέατρου των κατηχητικών της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι. Την Κυριακή 17/12 στις 12:00 θα δοθεί  χριστουγεννιάτικη συναυλία Στις 19:00 στο Ναό  θα ψαλεί η Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αρχιμ. Ιερόθεο Αργύρη με θέμα «Διαστροφείς του κόσμου». Στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο θα παρουσιασθεί παραδοσιακό και χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα 18/12 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ενοριακό Αρχονταρίκι με θέμα «Η παρουσία της ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δ. Ευρώπη» όπου ο π. Σπυρίδων Τσιμούρης θα συζητήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο.

………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, την Κυριακή 17/12  στις 19:30 θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής χειρουργικής Γεώργιος Παπαγεωργίου με θέμα «Ο Άγιος Λουκάς, ιατρός και καθηγητής Ιατρικής, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ως πρότυπο, ορθοδόξου Επιστήμονα και Ακαδημαϊκού Δασκάλου». ……………………………………………………………………………………….

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης σήμερα  Παρασκευή 15/12 στις 18:00.

……………………………………………………………………………………..

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε  Παρασκευή 15/12  στους Ιερούς Ναούς:

    Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:30.

    Αγίας Τριάδος Χολαργού.

Και στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.

……………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στον Άγιο Εφραίμ τον εν Νέα Μάκρη θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Παρασκευή 15/12 στις 18:30.

………………………………………………………………………………………

Ομιλία με θέμα ‘Το άστρο της Βηθλεέμ’ θα πραγματοποιήσει ο διδάκτωρ Αστροφυσικής Αντώνιος Αντωνίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασιλίσσης Ραφήνας σήμερα  Παρασκευή 15/12 στις 19:00.

……………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου  Διονυσίου, του Προφήτου Δανιήλ και των Τριών Παίδων  θα τελεσθούν το Σάββατο 16/12 το βράδυ  στους Ιερούς Ναούς:

    Αγίας Τριάδος Πειραιώς η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 , θα περατωθεί στις 06:00 της Κυριακής 17/12  και θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό.

    Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:30.

  …………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας το Σάββατο 16/12 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκδημησάντων νέων της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

………………………………………………………………………………………….

Ιερό ευχέλαιο θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Δαφνίου-Χαϊδαρίου το Σάββατο 16/12 στις 17:00 και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Χριστοφόρου.

………………………………………………………………………………………….

Εορτάζει την Κυριακή ο Ιερός Ναός Προφήτου Δανιήλ Μεταξουργείου. Το Σάββατο 16/12 στις 18:30 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και την Κυριακή 17/12 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

…………………………………………………………………………………………

Εορτάζει, επίσης, την Κυριακή ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου. Στον πανηγυρικό εσπερινό που θα ψαλεί αύριο 16/12  στις 18:00 θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και την Κυριακή 17/12 το πρωί θα ιερουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου τίθεται ιερά εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης. Το Σάββατο 16/12 στις 12:00 θα τελεσθούν η Παράκληση και αγιασμός με Τίμιο Ξύλο και στις 17:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος.

Την Κυριακή 17/12 θα τελεσθεί Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία και κτητορικό μνημόσυνο. Στις 17:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

………………………………………………………………………………………..

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας αύριο Σάββατο 16/12 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και θα  τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Μοδέστου.

………………………………………………………………………………………….

Χριστουγεννιάτικο bazaar θα πραγματοποιηθεί στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» (Ανοίξεως 24 στη Νέα Κηφισιά) το Σάββατο 16/12 από τις 11:00. Στις 18:00 θα γίνει χριστουγεννιάτικη γιορτή.

……………………………………………………………………………………….....

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με θέμα «Ετέχθη ημίν Σωτήρ»  θα δοθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου το Σάββατο 16/12 στις 18:30.

…………………………………………………………………………………………

Για τη συνεργασία σχολείου και οικογένειας θα μιλήσει η Φιλόλογος-Ψυχοπαιδαγωγός Κυριακή Κούβαρη το Σάββατο 16/12 στις 11:00 στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ( Χαλκοκονδύλη 37 στην Αθήνα).

……………………………………………………………………………………….....

Αύριο Σάββατο 16/12 διοργανώνουν  εορταστικές εκδηλώσεις :

    Οι κατηχητικές συντροφιές του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 16:30 στον κινηματογράφο «΄Αρτεμις».

    Ο ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω στις 18:00 στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω.

………………………………………………………………………………………….

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνει η Εστία Πατερικών Μελετών στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου το Σάββατο 16/12 από τις 09:30-20:00 και την Κυριακή 17/12 από τις 10:00-18:00.

………………………………………………………………………………………….

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αγάπης θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  την Τετάρτη 20/12 στις 18:45 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα ‘Μελίνα Μερκούρη’). Στην εκδήλωση-μεταξύ άλλων- θα συγκεντρωθεί γραφική ύλη για τα παιδιά που κατοικούν στην πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας.

………………………………………………………………………………………….

Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάρων έως τις 23/12.Κάθε ημέρα στο Ναό  τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Την Κυριακή 17/12 στις 17:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

………………………………………………………………………………………….

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας την Κυριακή 17/12 στις 17:00.

………………………………………………………………………………………….

Την Κυριακή 17/12 το πρωί θα τελεσθούν τα ακόλουθα μνημόσυνα:

    Του Μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κυρού Σεβαστιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

    Του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος.

    Του Μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

………………………………………………………………………………………….

Το Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Χριστός ετέχθη» με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την παιδική χορωδία «Καλλιτεχνήματα» θα παρουσιασθεί την Κυριακή 17/12 στις 19:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα ‘Μελίνα Μερκούρη’).

………………………………………………………………………………………….

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17/12:

    Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς στις 18:30.

    Στην αίθουσα του Α΄ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων στις 17:00 με τη διοργάνωση του Ιερού Ναού Αγίων Ακινδύνων στο δήμο Αγίων Αναργύρων.

    Στο δημαρχείο Χολαργού στις 18:30 από την ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

    Στο Σύλλογο «Απόστολος Παύλος» (Θανασουλοπούλου 2 στην Ελευσίνα) στις 17:00 με διοργάνωση της Χ.Ε.Ε.Ν.

………………………………………………………………………………………….

Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δοθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού την Κυριακή 17/12 στις 20:00.

………………………………………………………………………………………….

Την Κυριακή 17/12 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

    Στη σύναξη νέων ζευγαριών που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καστέλας στις 18:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Συμεών Παπαδόπουλος με θέμα «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα».

    Για τον Γέροντα Ιωσήφ, τον Ησυχαστή και Σπηλαιώτη θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αναγνωστόπουλος στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου.

    Το θέμα «Δεύτε ίδωμεν πιστοί που, πως, πότε και διατί εγεννήθη ο Χριστός» θα αναπτύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ στις 18:00 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (παλαιός) Περιστερίου.

    Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα μιλήσει με θέμα «Πόρτες ανοίγουν, πόρτες κλείνουν» στις 11:30 στο Σύλλογο ‘Βαπτιστής’ (Εθνικής Αντιστάσεως 103 στον Άγιο Δημήτριο)  και στις 19:00 στην αίθουσα του Συλλόγου στο Μοναστηράκι (Χριστοκοπίδου12). 

    Στην Ιερά Μονή Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής στις 16:30, ο Αρχιμ. Νικόλαος Ιωαννίδης θα ερμηνεύσει διδαχές του Οσίου.

    Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως στις 18:00 θα μιλήσει η θεολόγος Αλεξάνδρα Ευκαρπίδου με θέμα « Επιτυχημένες μέθοδοι για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικογένειας».

    Το θέμα ‘Προσδοκία των Χριστουγέννων’ θα αναπτύξει ο θεολόγος Γεώργιος Βλαχογιάννης στις 18:30 στο Σύλλογο «Επάλξεις» Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια.

    Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει το πρωί κατά τη Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περιστερίου.

    Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας στις 18:00 θα γίνει ομιία για τα αντίχριστα νομοθετήματα, τη στάση της Εκκλησίας και τον παρήγορο λόγο του Χριστού.

………………………………………………………………………………………….

Μουσικοφιλολογική βραδιά με τίτλο «Προσδοκία των εθνών» θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης την Κυριακή 17/12 στις 18:00. Θα μιλήσει ο θεολόγος Μανώλης Μελινός και θα παρουσιασθεί ρεσιτάλ πιάνου ενώ θα αναγνωσθούν αποσπάσματα τα έργων του Παπαδιαμάντη.

………………………………………………………………………………………….

Δεύτερη Θεία  Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στους  εξής Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς:

Ευαγγελιστρίας , Αγίου Βασιλείου και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στις 10:30.

Επίσης, στον  Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου και  στο παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Συλλόγου  «Σήμαντρο» ( Ελευθερίου Βενιζέλου 59Α  ) στο Χολαργό.

………………………………………………………………………………………….

Κάθε Παρασκευή ψάλλονται οι Παρακλήσεις:

Του Αγίου Λουκά του Ιατρού στις 18:00 στο παρεκκλήσιο του Πνευματικού Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου στις 17:00.

Του Αγίου Αθανασίου και της Οσίας Ευγενίας στις 17:00 στον φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Περιστέρι.

Της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια στις 18:00 ενώπιον της εικόνας της Παναγίας Σώζουσας.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 17:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

…………………………………………………………………………………………

Η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  λειτουργεί και  φέτος με σκοπό την στήριξη του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως,  στο ισόγειο της οδού Κολοκοτρώνη 85, πλησίον Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος. Είναι ανοικτή όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής.

Η αγορά των δώρων μας από τη Δωροέκθεση αξίζει διπλά γιατί δίνουμε χαρά στα πρόσωπα που θα τα προσφέρουμε και βοηθάμε οικονομικά το μεγάλο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν καινούργια είδη  τα οποία στη συνέχεια πωλούνται και τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως. Η παραλαβή των προσφορών πραγματοποιείται στους χώρους της Δωροέκθεσης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:210-4124726.

………………………………………………………………………………………………

Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Καστοριά, τη Φλώρινα και το Νυμφαίο θα πραγματοποιήσει η «Πειραϊκή Εκκλησία» από 26-29/12.Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, Γεννήσεως Θεοτόκου Κλεισούρας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαυριώτισσας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης, Ευαγγελιστού Μάρκου στην Πρώτη Φλώρινας, Αγίου Αυγουστίνου Φλώρινας όπου ευρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη, Παναγίας Μικροκάστρου  στη Σιάτιστα.  Θα επισκεφθούν , επίσης, την Καλαμπάκα, τη Πτολεμαΐδα και  τη Σιάτιστα. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα 210-4118602 και 210-4118640.

………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτεστο 210 4125619.