Η «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM» τιμά τον προστάτη Άγιο του ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας!

Άγ.Πορφύριος 1 «Καυσοκαλυβίων τον αθλητήν και την Θεοτόκον ανυμνήσωμεν εν ωδαίς…»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM» θα εορτάσει και θα τιμήσει πανηγυρικά την μνήμη του Προστάτη Αγίου του, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, με σειρά λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων.

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η μεγάλη οικογένεια του ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας, θα έχει την ευκαιρία και την δυνατότητα να προσεγγίσει καλύτερα το πρόσωπο του Αγίου Πορφυρίου και να αισθανθεί τη Θεία Χάρη που αυτό εκπέμπει.

Ιδιαίτερη Ευλογία για τους φετινούς δεύτερους εορτασμούς, θα αποτελέσει η έλευση και Ενθρόνιση αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτισσας , η υποδοχή της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 4:30 το μεσημέρι στο Λιμάνι του Πειραιά (έναντι Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος).

Καλούνται λοιπόν όλοι οι ακροατές, μέλη της μεγάλης οικογένειας της Πειραϊκής Εκκλησίας να συμμετάσχουν στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τον προστάτη Άγιο του πρώτου Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της χώρας… του Ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας!

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα Εορτασμών: 

Δευτέρα

28 Νοεμβρίου 2016

  15:30 Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής. Θα τελεστεί Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου, από τον Αρχιμ.Μεθόδιο Κρητικό, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο Λόγο.

Τρίτη

29 Νοεμβρίου 2016

  17:00 Θα ψαλεί Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Πορφυρίου στο Παρεκκλήσιο των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου του Μητροπολιτικού  Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Στη συνέχεια θα προβληθεί αφιέρωμα – οδοιπορικό στον Άγιο Πορφύριο.

Τετάρτη

30 Νοεμβρίου 2016

17:30

18:30

Θα ψαλεί Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Πορφυρίου στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Στη συνέχεια θα προβληθεί ομιλία του Αγίου
για την Ορθόδοξη πίστη.

Πέμπτη

1 Δεκεμβρίου 2016

  16:30 Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Πορταϊτισσας στο Λιμάνι του Πειραιά και Ενθρόνισή της στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
  17:00 Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ.

Παρασκευή

2 Δεκεμβρίου 2016

  07:00

Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσ.Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός.

  18:00

Μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανόνας

του Αγίου Πορφυρίου.