Στην αρχή της νέας χρονιάς με την "Πειραϊκή Εκκλησία"

ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

 (2 - 5 Ιανουαρίου 2017)

1η ημέρα: Δευτέρα 02/01,

Αθήνα – Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού – Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης – Κεφαλάρι –Τρίπολη

Αναχώρηση από Αθήνα και διασχίζοντας τον ισθμό της Κορίνθουθα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στη Μαψώ Κορινθίας, χτισμένη περίπου τον 12ο αιώνα. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Κεφαλάρι Άργους το οποίο βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή γεμάτη πηγές, δίπλα στον ποταμό Ερασίνο. Εδώ θα επισκεφτούμε έναν από τους ομορφότερους Ναούς της χώρας, τον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής ο οποίος είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον. Ελεύθερος χρόνος για παραδοσιακό φαγητό (προαιρετικά) και εκ νέου αναχώρηση για τον τελικό προορισμό της ημέρας και το ξενοδοχείο διαμονής μας στην Τρίπολη. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τρίτη 03/01,

Βυτίνα – Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Δημητσάνα – Ι. Μ. Αιμυαλών – Στεμνίτσα – Τρίπολη

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για μια πανέμορφη βόλτα στην ορεινή και καταπράσινη Βυτίνα. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και αγορά τοπικών προϊόντων και σουβενίρ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου γνωστή και ως "Παναγία η Βαλτεσινιώτισσα" κτισμένη περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το Βαλτεσινίκο. Παλιά σφραγίδα της αναφέρει ως ημερομηνία ιδρύσεώς της το 1625. Πυρπολήθηκε τουλάχιστον δύο φορές αλλά παρ’ όλες τις καταστροφές ένα σημαντικό μέρος της αγιογραφήσεως διασώζεται μέχρι σήμερα. Ο Βαλτεσινιώτης Μοναχός Δανιήλ διατηρεί το Μοναστήρι ανοικτό και φιλόξενο για τους πολυάριθμους επισκέπτες του. Ελεύθερος χρόνος για ψυχική ανάταση και ευλογία και εκ νέου αναχώρηση για ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, τη Δημητσάνα όπου θα επισκεφτούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Ελεύθερος χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και έπειτα επίσκεψη στηνΙερά Μονή Αιμυαλών. Το Μοναστήρι είναι σφηνωμένο μέσα σε ψηλό βράχο, ενώ η τετράγωνη οικοδομή που σχηματίζει ένα κεφαλαίο Τ είναι γνωστή ως Πύργος της Μονής. Σήμερα έχει διαμορφωθεί σε ξενώνα με βοηθητικούς χώρους ενώ στην αρχική του αποστολή, ήταν αμυντικός Πύργος εναντίον κάθε επιδρομής, εξοπλισμένος με πολεμίστρες που διασώζονται έως και σήμερα. Τελευταίος μας σταθμός η Στεμνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα, πέτρινα καλντερίμια και μια ζωντανή πλατεία συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο. Στάση για το γλυκό μας και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τετάρτη  04/01,

Τρίπολη – Ι. Μ. Λουκούς – Ι. Μ. Παλαιοπαναγιάς – Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Καλτεζών – Τρίπολη

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Λουκούς η οποία αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μοναστικά κέντρα της  Αρκαδίας. Είναι κτισμένη σε μια όμορφη τοποθεσία με πανοραμική θέα, κατάσπαρτη από αρχαιότητες, σε μικρή απόσταση από το Άστρος. Το σημερινόκαθολικό της Μονής, που διαδέχθηκε την παλαιοχριστιανική βασιλική, κτίστηκε τον 12ο αιώνα, όπως δείχνει ένα χάραγμα του έτους 1117, αλλά και η τοιχοποιία του. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, λόγω της οικονομικής της ευμάρειας, διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο, ενισχύοντας τα σχολεία της περιοχής και τον απελευθερωτικό αγώνα. Από το 1946 έχει μετατραπεί σε γυναικεία.

Στο μοναστηριακό συγκρότημα αποτυπώνεται όλη η ιστορία της περιοχής, καθώς στο εσωτερικό του περιβόλου του υπάρχουν διάσπαρτα αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη, ενώ πολλά είναι εντοιχισμένα στα νεότερα κτήρια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά ΜονήΠαλαιοπαναγιάς, 5 χλμ. νότια του Άστρους. Πρόκειται για ένα μικρό μοναστήρι με τρείς καλόγριες που χαρίζει μοναδικές στιγμές φιλοξενίας και κατάνυξης. Έπειτα θα συναντήσουμε την Ιερά Μονή Καλτεζών, αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, τον Προφήτη Ηλία και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα. Η Μονή απέχει από την Τρίπολη 31 χιλιόμετρα και βρίσκεται χτισμένη σε έναν πανέμορφο γήλοφο, στις παρυφές του χωριού των Καλτεζών. Το 18ο αιώνα έφτασε να μετράει δύναμη 40 μοναχών. Λειτούργησε σαν πυριτιδαποθήκη στον αγώνα και προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες. Εδώ άλλωστε συστάθηκε στις 26 Μαΐου του 1821 η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία. Και εδώ επίσης, είχε προηγηθεί το Μάιο του 1819 η πρώτη συνέλευση των οπλαρχηγών με τους προεστούς που σκοπό είχε την έναρξη του αγώνα. Στα κειμήλια της Μονής υπάρχει και το Ευαγγέλιο στο οποίο ορκίστηκαν τα μέλη της Γερουσίας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πέμπτη 05/01,

Τρίπολη – Ι. Μ. Βαρσών – Λουτράκι – Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε σε κοντινή Εκκλησία όπου θα παρακολουθήσουμε την Λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα σερβιριστούμε το πρωινό μας και εκ νέου αναχώρηση για να επισκεφτούμε την ανδρική και σταυροπηγιακή Ι. Μ. Βαρσών, με έτος ίδρυσης τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο Μοναστήρι καθώς επικρατεί μια εκπληκτική διαμόρφωση πλακόστρωτων και χρωματιστών πλαισίων από διακοσμητικά φυτά, που απολαμβάνει ο επισκέπτης καθώς περιέρχεται τους διαμορφωμένους με τόση τάξη χώρους. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Λουτράκι για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18 640

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο ξενοδοχείο MainalonResort 3* superior
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
    • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Αρχηγός εκδρομής & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η εκδρομήπραγματοποιείται με την ευθύνη του τουριστικού γραφείου 11111111

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές όσον αφορά στις  προσκυνηματικές  μας  εκδρομές,  μπορείτε να απευθύνεστε στους  τηλεφωνικούς αριθμούς του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού:

210 4118602 - 210 41 18 640 (εσωτ.3)