Στις 29 Ιανουαρίου οι απονομές των Βραβείων Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου

AFISSA SA3 PaidikaBrabeiaΜεγάλη Γιορτή για μικρούς και μεγάλους. 

Συναυλία από τον Πέτρο Γαϊτάνο

 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM», ως επιστέγασμα του διαγωνισμού που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο 2016 για το Ορθόδοξο Παιδικό Χριστιανικό Βιβλίο, διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ειδική εορταστική εκδήλωση κατά την οποία θα απονεμηθούν σε όσος διακρίθηκαν τα σχετικά Βραβεία.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά, είναι να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης Γιορτής Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από τις 10:30 το πρωί θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Παιδαγωγοί, αγαπημένοι συγγραφείς, ομάδες ψυχαγωγίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και πολλές ακόμη δράσεις θα αποτελέσουν τα συστατικά της πρώτης ώρας.

Στις 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική σκηνή θα δοθεί το έναυσμα για την απονομή των βραβείων στους νικητές σε ένα πρόγραμμα που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει την παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Επιστέγασμα όλων αυτών θα αποτελέσει η συναυλία του αγαπητού καλλιτέχνη Πέτρου Γαϊτάνου, ο οποίος θα ερμηνεύσει γνωστές δημιουργίες Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακά τραγούδια με τη σύμπραξη του σημαντικού σολίστα στο πιάνο Ανδρέα Μπουτσικάκη. Τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Σαββόπουλου κα, όπως και πολυαγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, τη Μακεδονία, τα νησιά, τον Πόντο και τη Θράκη.

Ερμηνείες σημαντικές από έναν σημαντικό και αγαπημένο καλλιτέχνη, που δίνει νέα πνοή σε ότι ερμηνεύει.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ένας διαχρονικός καλλιτέχνης – ερμηνευτής και ισχυρά αγαπητός από όλους τους Έλληνες εντός της χώρας, αλλά και στα πέρατα της γης, για το ταλέντο, τη συνέπεια και το έργο του και που σε αυτόν είναι απόλυτα συνδεδεμένα, η τέχνη και η ζωή του με τις έννοιες Γένους και Ορθοδοξίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και όσοι παραυρεθούν θα λάβουν δώρα ως ενθύμια και αναμνηστικά για την συμμετοχή τους στην πρώτη διοργάνωση των βραβείων παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου.