Προσκυνηματικές εκδρομές

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

"ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"

__________________________________________________________________________

Καρπενήσι

"Προσκύνημα στην Προυσιώτισσα"

 

26 - 28 Ιανουαρίου 2018

 

1η ημέρα: Παρασκευή 26/01/18,

Αθήνα –Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής – Κορυσχάδες – Καρπενήσι

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί με προορισμό το Μήλεσι Αττικής. Εκεί θα επισκεφτούμε το μετόχι του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ωρωπού και Μαλακάσας. Το μοναστήρι – μετόχι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, δημοφιλή γέροντα και Άγιο του περασμένου πλέον αιώνα, αφού κοιμήθηκε στις 02/12/91. Μάλιστα κατά την κοίμησή του ο Άγιος  δεν πρόλαβε να δει το Μετόχι ολοκληρωμένο, γιατί έλειπε ο τρούλος, ο οποίος θεμελιώθηκε την άνοιξη του επόμενου έτους, δηλαδή λίγους μήνες αργότερα. Αφού θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια και προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε εκ νέου με προορισμό την Ευρυτανία και συγκεκριμένα το χωριό Κορυσχάδες. Χρόνος ελεύθερος για παραδοσιακό φαγητό και άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας για ξεκούραση στους πανέμορφους και πολυτελείς χώρους του. Δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σάββατο  27/01/18,

Καρπενήσι – Ι. Μ. Τατάρνας – Μικρό Χωριό – Καρπενήσι

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας Τατάρνας,  το οποίο βρίσκεται σε μια κατάφυτη γλώσσα ξηράς, που εισχωρεί μέσα στην ανατολική όχθη της μεγάλης τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών. Το Μοναστήρι είναι χτισμένο σε μια κατηφοριά της Αηδονόρραχης, με εξαίσια θέα προς την λίμνη και τα βουνά του Βάλτου. Είναι ένας χώρος καταπράσινος, χωρίς την αγριάδα του βουνού ή την ξεραΐλα του κάμπου. Είναι ένας τόπος ευλογημένος, ένα μικρό περιβόλι της Παναγίας. Η ομορφιά του τοπίου, που αλλού είναι άγριο και επιβλητικό, γεμάτο έλατα και χαράδρες και αλλού είναι ήμερο, προσιτό, ευχάριστο στο μάτι, αποζημιώνει πλουσιοπάροχα τον προσκυνητή. Είναι από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας, χτισμένο πάνω στα ερείπια του παλιού κατεστραμμένου Μοναστηριού μετά από τους σεισμούς του 1963. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και γέμισμα των πνευματικών μας «μπαταριών» και αναχώρηση για το Μικρό Χωριό. Φτάνοντας θα αντικρίσουμε πέτρινα αρχοντικά με τις κεραμοσκεπές τους να ξεχωρίσουν ανάμεσα στα πανύψηλα έλατα, κελαριστά τρεχούμενα νερά, γεφύρια, θέα προς τα γύρο βουνά, εικόνες που αποτελούν ορισμό του γραφικού. Γεύμα σε ελεύθερο πρόγραμμα σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

 

3η ημέρα: Κυριακή 28/01/18,

Εκκλησιασμός στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδας – Ι. Μ. Προυσού – Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη του Καρπενησίου, τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, για να πάρουμε το πρωινό μας. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη σ’ ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία του Προυσού, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας, η οποία προέρχεται από την Προύσα της Μικρά Ασίας. Τόσο το μοναστήρι όσο και η γύρω φύση πραγματικά θα μας μαγέψουν. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και ψυχική ανάταση και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 - 210 41 18 640

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο AvarisHotel 5* στο Καρπενήσι με ημιδιατροφή σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 4€ το δωμάτιο ημερησίως (σε ισχύ από 01/01/18)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Φαγητά και ποτά εκτός της ημιδιατροφής
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

   genika