Προσκυνηματικές εκδρομές

Προσκυνηματική κρουαζιέρα  στην Ιερά νήσο Πάτμο καθώς και   τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κρήτη και την Έφεσο διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από  21-24 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου, καθώς επίσης και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμο και στο Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. 

 

1οκ

 

 **********************************************************************************************

 

Δυτική Πελοπόννησος - Αρχαια Ολυμπία

 

1η ημέρα: 29/04/17,

Αθήνα – Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Πλατανιώτισσας – Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής – Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Σπάτα) – Σκαφιδιά

Αναχώρηση από Αθήνα και διασχίζοντας τον ισθμό της Κορίνθουόπου θαπραγματοποιήσουμε ολιγόλεπτη στάση θα φτάσουμε σε μία καταπράσινη και μαγευτική τοποθεσία, με άφθονα και κρύα νερά, στο χωριό Πλατανιώτισσα του Δήμου Καλαβρύτων. Εδώ θα επισκεφτούμε το Εκκλησάκι της Παναγίας της Πλατανιώτισσας που έχει σχηματιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός πλατάνου και αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο αριστούργημα της φύσης. Το ιστορικό αυτό πλατάνι με 25 μέτρα ύψος και 16 πλάτος είναι άγνωστο το πότε δημιουργήθηκε. Έχει χωρητικότητα για 15 μόνο προσκυνητές και διαθέτει, ένα μικρό τέμπλο με δύο μικρούς κίονες, οι οποίοι σχηματίζουν την Ωραία Πύλη. Η εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας είναι αποτυπωμένη πάνω στο πλατάνι, σε ύψος 3 μέτρων από το έδαφος, εντός φυσικού κοιλώματος. Στη συνέχεια αναχώρηση για την παραλία του Αιγίου όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα ομορφότερα προσκυνήματα της Ελλάδος, το Ιερό Προσκύνημα «Ζωοδόχος Πηγή», η γνωστή Παναγία «Τρυπητή». Βρίσκεται στην παραλία της πόλης, κτισμένο σε απόκρημνο βράχο ύψους 30 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και μέσα σε σπήλαιο - τρύπα, από όπου έλαβε και το όνομα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην παραλία της πόλης και εκ νέου αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Σπάτα). Η Μονή κτίσθηκε πριν 200 περίπου χρόνια εκεί όπου βρέθηκε η ιερή εικόνα του Αγίου Νικολάου και απετέλεσε την αιτία της περαιτέρω αναπτύξεως της. Αποτελείται από τρία κτιριακά συγκροτήματα όπου στο ένα από αυτά λειτουργεί ορφανοτροφείο. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για τον τελικό προορισμό της ημέρας την Σκαφιδιά Ηλείας λίγο έξω από την Ολυμπία. Εδώ βρίσκεται και το ξενοδοχείο διαμονής, ένα πραγματικό χωριό με απέραντους κήπους, εκπληκτική πολυτέλεια και απίθανα δωμάτια και εσωτερικούς χώρους. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 30/04/17,

Εκκλησιασμός στην Ι. Μ. Παναγίας Σκαφιδιάς – Ι. Μ. Παναγίας Κρεμαστής – Αρχαία Ολυμπία

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σκαφιδιάς όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Η Μονήβρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας και δίπλα στην Θάλασσα. Σύμφωνα με μία παράδοση, οφείλει το όνομά της στην εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε τον 7ο αιώνα σε μία σκάφη στην θάλασσα από πιστούς, οι οποίοι την μετέφεραν στον Ναό που έκτισαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε το πρωινό μας και εκ νέου αναχώρηση για την γυναικεία  Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Κρεμαστής. Η Μονή στέκεται επιβλητική και εντυπωσιάζει με τον όγκο της, όντας «κρεμασμένη» σε έναν βράχο σε υψόμετρο 330 μέτρων. Πριν από 800 χρόνια κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τα βράδια σε μια τρύπα του βράχου ένα φως. Κρέμασαν με σχοινί κάποιον, ο οποίος βρήκε την εικόνα της Παναγίας αιωρούμενη. Έτσι, με αφορμή την εύρεση της ιεράς εικόνας, κτίστηκε το Μοναστήρι. Μετά από πολλές καταστροφές η Μονή κατάφερε να συνεχίσει τη λειτουργία της ως σήμερα. Στη συνέχεια,νωρίς το μεσημέρι θα φτάσουμε στην Αρχαία Ολυμπία όπου θα πραγματοποιήσουμε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και θα επισκεφτούμε το περίφημο μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό στην πόλη της Ολυμπίας και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να χαρούμε τους απίθανους χώρους του. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 01/05/17,

Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος – Ι. Μ. Παναγίας Σεπετού – Τρίπολη – Αθήνα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφτούμε τηνγυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, γνωστή ως «Φραγκοπηδήματος». Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και βρίσκεται 280 μέτρα ψηλότερα από την θάλασσα, 12 χλμ. βορείως του Πύργου. Ονομάστηκε έτσι επειδή ένας Φράγκος, καταδιωκόμενος από τους Τούρκους, πήδηξε με το άλογό του από τον βράχο στο κενό επικαλεσθείς τον Άγιο Νικόλαο, χωρίς να πάθει τίποτα, δωρίζοντας έπειτα στο Μοναστήρι πολλά κτήματα. Χρόνος για προσκύνημα και πνευματική ξεκούραση και έπειτα αναχώρηση για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σεπετού. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ιστορική και εντυπωσιακή Μονή, η οποία βρίσκεται στον Δήμο Ανδρίτσαινας, κτισμένη τον 12ο αιώνα μ.Χ. σε απόκρημνο βράχο. Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαγητό. Αργά το απόγευμαθα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα.

________________________________________________________________________________________

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο AldemarOlympianVillageHotel & Spa 5* στην Σκαφιδιά, με καταπληκτικούς εξωτερικούς χώρους και δωμάτια
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ με απίστευτη ποικιλία τοπικών και μεσογειακών γεύσεων
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας από επίσημο ξεναγό
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τα δείπνα
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης:        

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης) 07:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 07:30

 

Σημείωση:

Α) Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Β) Επιστροφή χρημάτων δεν πραγματοποιείται 20 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης.

 

Η εκδρομή πραγματοποιείται με την ευθύνη του τουριστικού γραφείου:

Εικόνα4

 

 

 

 

 

 

contact usΓια περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές όσον αφορά στις  προσκυνηματικές  μας  εκδρομές,  μπορείτε να απευθύνεστε στους  τηλεφωνικούς αριθμούς του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού:

210 4118602 - 210 41 18 640 (εσωτ.3)