Προσκυνηματικές εκδρομές

ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ

«Προσκύνημα στον ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ»

 

 

ημέρα: 28/01,

Αθήνα – Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων – Ι. Μ. Δαδιού – Αγόριανη – Αράχοβα – Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων. Η Μονή είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους "Χλωμός" σε απόσταση 10 χλμ. από την Αταλάντη και αποτελεί μεγάλο προσκυνηματικό κέντρο της Λοκρίδος. Η προσφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 ήταν πολύ μεγάλη. Η μονή εγκαταλείφτηκε για 170 χρόνια και επανιδρύθηκε το έτος 2000 με οκταμελή αδελφότητα καλογραιών. Στην Ιερά μονή φυλάσσονται η θαυματουργή Ιερά Εικόνα καθώς και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το τοπίο και να προσκυνήσουμε. Ύστερα θα επισκεφτούμε ακόμα μια όμορφη Μονή, σε μια ιδιαίτερα ειδυλλιακή και πευκόφυτη περιοχή, την Παναγία την Γαυριώτισσα ή Δαδιού. Η Μονή, κτίσμα του 18ου αιώνα, αποτέλεσε και αποτελεί καταφύγιο και ορμητήριο σε δύσκολες εθνικές ώρες, προσκύνημα επισκεπτών, τόπο χαράς και προσευχής και άλλοτε παράκλησης σε δύσκολες προσωπικές ώρες. Θα προσκυνήσουμε Ιερά λείψανα που βρίσκονται στη Μονή και θα θαυμάσουμε σπάνια ιερά βιβλία και κειμήλια με σπουδαιότερο τη χρυσοποίκιλτη εικόνα της Παναγίας, ένθρονης με το μικρό Χριστό αγκαλιά. Έπειτα, μεσημέρι πια, θα καταλήξουμε στην Επτάλοφο (Αγόριανη) χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μετά το γεύμα μας σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα επισκεφτούμε την γραφική και κοσμοπολίτικη Αράχοβα με χρόνο για αγορά τοπικών προϊόντων και καφέ. Τέλος, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής στην πόλη των Δελφών και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 29/01,

Δελφοί (ξενάγηση αρχαιολογικού χώρου και μουσείου) – Δίστομο – Ι. Μ. Όσιου Λουκά – Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στην Ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος,  όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα σερβιριστούμε το πρωινό μας και εκ νέου αναχώρηση για τους Δελφούς όπου θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και το περίφημο μουσείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Δίστομο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο ολοκαυτώματος όπου μεταξύ άλλων θα ενημερωθούμε για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στην πόλη κατά την κατοχή των Γερμανών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.                                                        Επίσης θα ανέβουμε στο χώρο θυσίας για να δούμε τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος γραμμένα σε μαρμάρινες πλάκες.  Έπειτα, σε κοντινή απόσταση θα επισκεφτούμε το σπουδαιότερο ίσως βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας, την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Το Μοναστήρι με τις δύο μεγάλες Εκκλησίες (το Ναό της Παναγίας και το Καθολικό), την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό Άγιο, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και τούτο γιατί η μορφή της τέχνης του θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα σε όλη την Ελλάδα. Με εφόδιο τις μοναδικές Εικόνες που θα χαραχτούν στην μνήμη μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

Σημείωση : Εάν ο καιρός το επιτρέψει, θα επισκεφθούμε και την Ιερά Μονή Σαγματά.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο AmaliaHotel 4* στους Δελφούς
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
 • Ξενάγηση Δελφών
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φαγητά και ποτά εκτός της ημιδιατροφής
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

Η εκδρομήπραγματοποιείται με την ευθύνη του τουριστικού γραφείου 11111111

 

 

 

 

contact usΓια περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές όσον αφορά στις  προσκυνηματικές  μας  εκδρομές,  μπορείτε να απευθύνεστε στους  τηλεφωνικούς αριθμούς του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού:

210 4118602 - 210 41 18 640 (εσωτ.3)