Προσκυνηματικές εκδρομές

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

________________________________________________________________________________________

Ά γ ι ο ι    Τ ό π ο ι

…εκεί που χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας!

 

25 - 29 Οκτωβρίου 2018

 

Οι Άγιοι Τόποι αποτέλεσαν μαγνήτη για τους προσκυνητές από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, καθιερώνοντας έτσι τα προσκυνήματα.

Τα «Αγιοταφικά προσκυνήματα», όπως λέγονται, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ άλλων, τον Γολγοθά, το Σπήλαιο και τη Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λαζάρου, τη Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό.

1η ημέρα: 25/10/18, Αθήνα – Τελ Αβίβ – Λύδδα – Μπετσαχούρ – Ιερουσαλήμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με EL AL για Τελ Αβίβ. Άφιξη σε δύο ώρες περίπου και άμεση αναχώρηση για τη Λύδδα (Λοντ), όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Γεωργίου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Μπετσαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις. Ακολούθως προσκύνηση και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Γέννησης, το Θεοδέγμον Σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ο Χριστός, και το Σπήλαιο των Νηπίων, όπου βρίσκονται τα οστά των 14.000 νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ήμερα: 26/10, Ιερουσαλήμ (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο & αναχώρηση για προσκύνημα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται ο Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Ακολουθώντας την Οδό Μαρτυρίου, θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Συνεχίζουμε για το σπίτι της Παναγίας (οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης). Ακολούθως, περνώντας από την Προβατική Πύλη ή Πύλη των Λεόντων, θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του πρωτομάρτυρα Στέφανου, θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και την κλεισμένη Χρυσή Πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό - Μνήμα της Παναγίας στη Γεθσημανή. Το απόγευμα επίσκεψη στην Αγία Σιών, όπου βρίσκονται το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου, ο Τάφος του Δαβίδ και το σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου κοιμήθηκε η Παναγία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 27/10/18, Ιερουσαλήμ – Ιερές Μονές Αγίου Σάββα & Αββά Θεοδοσίου – Ιεριχώ (Σαραντάρι – Μονή Προφήτη Ελισαίου, Ιορδάνης, Μονή Αββά Γεράσιμου) – Βηθανία – Ιερουσαλήμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες), «ακρόπολη του μοναχισμού», πνευματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας (προαιρετική μετάβαση με ταξί 10€ κατ’ άτομο) και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, μεγάλης ασκητικής μορφής της Παλαιστίνης. Αναχώρηση για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο (ανάβαση με τελεφερίκ 16€, με ταξί 10€ κατ’ άτομο) και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος), αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού (Κασέρ ελ Γιαχούντ), προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου και τέλος στη Βηθανία, όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου και η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: 28/10, Ιερουσαλήμ – Γαλιλαία (Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Καπερναούμ Τιβεριάδα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού και την Κανά (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του νερού σε κρασί). Προαιρετικό γεύμα με θαλασσινά ή φαλάφελ στη λίμνη Γεννησαρέτ. Στη συνέχεια προσκύνημα στους Ιερούς Ναούς των Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ και στην πόλη της Τιβεριάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: 29/10/18, Ιερουσαλήμ – Τελ Αβίβ – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ και πτήση για την Αθήνα.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 - 210 4118 640

και  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση της εταιρείας ElAl σε οικονομική θέση & Φόροι αεροδρομίων
 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* ή 4* στην Ιερουσαλήμ με ημιδιατροφή
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Ελληνίδα αρχηγός – ξεναγός του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Παρκινγκ πόλεων, Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά ατόμων που θα μας εξυπηρετήσουν
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα
 • Το κόστος για την ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ αξίας 10€ το άτομο
 • Το κόστος για την ανάβαση με ταξί στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα αξίας 10€ το άτομο
 • Το κόστος για την ανάβαση με ταξί στο όρος Σαραντάριο αξίας 10€ το άτομο
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Πτήσεις με την ElAl: (Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης είναι τοπικές ώρες χωρών)

 • 25/10/18, Αθήνα – Τελ Αβίβ    LY 542 10:25 – 12:20
 • 29/10/18, Τελ Αβίβ – Αθήνα    LY 541 07:15 – 09:30

Σημειώσεις:

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.
 • Το διαβατήριο όσων θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ θα πρέπει από την ημερομηνία του ταξιδιού να έχει τουλάχιστον 6 μήνες επιπλέον διάρκεια από την ημερομηνία λήξης
 • Οι βαλίτσες όσων θα ταξιδέψουν από και προς το Ισραήλ θα πρέπει να είναι ξεκλείδωτες
 • Η ώρα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι ίδια με της Ελλάδας
 • Το νόμισμα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι το NIS και ισούται (1 ευρώ = 4 nis) αλλά στις περισσότερες συναλλαγές σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ευρώ
 • στις τηλεφωνικές σας επικοινωνίες προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το σταθερό του ξενοδοχείου και όχι το κινητό σας τηλέφωνο μιας και είναι ακριβότερες οι χρεώσεις
 • στους περισσότερους χώρους υπάρχει WiFi το οποίο θα σας βοηθήσει στις δωρεάν επικοινωνίες σας μέσω internet, viber, skype, messenger κ.λ.π.
 • το κλίμα στο Ισραήλ είναι σχεδόν ίδιο με της Ελλάδας αλλά και σε κάποιες πόλεις που θα ταξιδέψουμε ίσως είναι αρκετά πιο ζεστό οπότε θα πρέπει να έχετε ανάλογα ρούχα.

 *************************************************************************************************

  

Πόρτο Χέλι & κρουαζιέρα

στις Σπέτσες & Ύδρα!

26- 28 Οκτωβρίου 2018

 

1η ημέρα: 26/10/18,

Αθήνα – Ιερά Μονή Αγνούντος – Παλιά Επίδαυρος – Θέατρο Επιδαύρου – Ιερά Μονή Καλαμίου – Πόρτο Χέλι

Συγκέντρωση το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον προορισμό μας. Μετά την πρώτη, ολιγόλεπτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ θα συνεχίσουμε για ένα σημαντικό μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και πολλούς πνευματικούς θησαυρούς. Πρόκειται για την Ιερά Μονή Αγνούντος η οποία βρίσκεται τοποθετημένη σχεδόν πάνω στο δρόμο από Κόρινθο για Επίδαυρο και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Έπειτα θα φτάσουμε στην πανέμορφη και γραφική Παλαιά Επίδαυρο με ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και μεσημεριανό φαγητό. Εκ νέου αναχώρηση για το θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου το οποίο οικοδομήθηκε γύρω στο 340 - 330 π.Χ.. Το μοναδικό αυτό μνημείο, το τελειότερο και διασημότερο αρχαίο ελληνικό Θέατρο, το οποίο συνδυάζει την κομψότητα με την τέλεια ακουστική, είναι κατά τον Παυσανία, έργο του Πολύκλειτου (του Νεώτερου), του δημιουργού της Θόλου στο ίδιο ιερό. Στη συνέχεια και κοντά στο Λυγουριό θα συναντήσουμε ένα άλλο παλιό μοναστήρι με το όνομα Παναγία του Καλαμίου. Η  τοποθεσία του μοναστηριού είναι μαγευτική. Καλοντυμένη και καταστόλιστη από μια θαυμάσια ορεινή βλάστηση, που ξεκουράζει την κουρασμένη από το άγχος ψυχή και αναζωογονεί με το πλούσιο οξυγόνο τους προσκυνητές  του. Μετά το προσκύνημά μας, απόγευμα πια, θα κατευθυνθούμε προς το Πόρτο Χέλι και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.


2η ημέρα: 27/10/18,

Κρουαζιέρα σε Σπέτσες & Ύδρα (Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση, από την προβλήτα του ξενοδοχείου για τις Σπέτσες με ιδιωτικό σκάφος. Εκεί, με ατομικά έξοδα θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων. Ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνος (1803) αναφέρεται η ύπαρξη μικρής εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο λόφο πάνω από τον όρμο που σήμερα καλείται της Αγίας Μαρίνας. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και μια σύντομη γνωριμία με το νησί των Σπετσών και στη συνέχεια εκ νέου επιβίβαση στο σκάφος με προορισμό την αρχοντική Ύδρα. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε σε ατομικό πρόγραμμα στα στενά του ίσως ομορφότερου νησιού του Αργοσαρωνικού. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και νωρίς το μεσημέρι για όσους το επιθυμούν θα περπατήσουμε (περίπου 15 με 20 λεπτά) μέχρι την Ιερά Μονή της Αγίας Φωτεινής & Ελισάβετ. Αφού προσκυνήσουμε και θαυμάσουμε τα ιερά κειμήλια της Μονής θα επιστρέψουμε στο λιμάνι του νησιού για την επιβίβασή μας στο σκάφος με προορισμό την επιστροφή μας στο Πόρτο Χέλι. Ξεκούραση, δείπνο στο ξενοδοχείο συνοδεία ζωντανής μουσικής και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 28/10/18,

Πόρτο Χέλι – Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Ερμιόνης – Ναύπλιο – Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης όπου θα παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία και θα κοινωνήσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το πρωινό μας και εκ νέου αναχώρηση για την Ερμιόνη και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων η οποία βρίσκεται στο μυχό του νοτίου κόλπου της Ερμιόνης, του "Πόρτο - Κάπαρη", σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από την παραλία. Η αύρα της θάλασσας, η γοητεία της φύσεως και η υπερκόσμια γαλήνη της Μονής σε φέρνουν κοντά σε ένα τόπο παραμυθένιο. Έπειτα, καθ’ οδόν για την Αθήνα θα επισκεφτούμε το Ναύπλιο. Η πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί μακρόν η καρδιά του Ελληνισμού. Σήμερα απαριθμεί περίπου δέκα εφτά χιλιάδες κατοίκους και είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης & νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18 640

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο διανυκτερεύσεις στο NauticaBayHotel 3* στο Πόρτο Χέλι
 • Ημιδιατροφήκαθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 • Ζωντανή μουσική (ορχήστρα) το βράδυ του Σαββάτου στις 27/10
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Το εισιτήριο του σκάφους για την κρουαζιέρα στις Σπέτσες & Ύδρα
 • Ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ενημερωτικός φάκελος εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

 

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:

genika