ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 20 IOYΛIOY 2018

Επ΄ ευκαιρία της εορτής του Προφήτου Ηλιού, εορτάζει σήμερα Παρασκευή 20/07 ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκεται στην Καστέλλα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σήμερα στις 19:00 θα ψαλεί η Παράκληση και στις 22:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

………………………………………………………………………………………….

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων στο δήμο Αγίων Αναργύρων Αττικής μέχρι τις 25/07. Κάθε ημέρα το πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία και στις 18:00 τελείται η Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή.

…………………………………………………………………………………………

Η Παράκληση στην Παναγία Τριχερούσα τελείται κάθε Πέμπτη το απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………….

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Μαρκέλλας και Μαρίας Μαγδαληνής,

εορτάζει την Κυριακή 22/07 το ιερό παρεκκλήσιο του Ιερού Ησυχαστηρίου Προφήτου Ηλιού Γαλατσίου και θα τελεσθούν το πρωί η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των κτητόρων.

Πανηγυρίζει επίσης το Παρεκκλήσιο Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής που βρίσκεται στο Αιγάλεω (Γραβιάς 18 και Αναγεννήσεως).

…………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί την Κυριακή 22/07 το βράδυ στο παρεκκλήσιο της ενορίας Φανερωμένης Χολαργού που βρίσκεται στο «Σήμαντρο»( Ελευθερίου Βενιζέλου 59Α) στο Χολαργό και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής της Μυροφόρου.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζει την Κυριακή 22/07 ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρκέλλης Βοτανικού και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 21/07 το απόγευμα και την Κυριακή 22/07 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Εορτάζει, επίσης, το ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρκέλλας που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς. Το Σάββατο 21/07 στις 19:30 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου. Την Κυριακή 22/07 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου Χαλανδρίου την Κυριακή 22/07 θα εορτασθεί η ανάμνηση του θαύματος του Αγ. Χαραλάμπους, της διασώσεως των Φιλιατρών από τους Γερμανούς. Το Σάββατο το απόγευμα θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός. …………………………………………………………………………………………

Εθελοντική Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Ηλιουπόλεως, την Κυριακή 22/07 από τις 10:00 έως τις 12:30.

………………………………………………………………………………………….

Ο Θεολόγος συγγραφέας Μανώλης Μελινός, θα μιλήσει την Κυριακή 22/07 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ. Νεκταρίου Κηπουπόλεως Περιστερίου, με θέμα: «φρόντισε τα σώματα - στήριξε τις ψυχές».

………………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στον Αγ. Νεκτάριο θα ψαλλεί την Δευτέρα 23/07 στις 17:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, στις 18:30 θα ακολουθήσει ομιλία από τον Ιερομόναχο Φιλόθεο και στις 19:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. …………………………………………………………………………………………

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στην Θεοτόκο» θα παρουσιασθεί στην Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Βαρσών Καρπάθου, την Δευτέρα 23/07 στις 19:00. Στην εκδήλωση ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια θα αποδώσει 25μελή εκκλησιαστική χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Χρήστου Γκουτσούλα.

………………………………………………………………………………………

Ο Θεολόγος συγγραφέας Μανώλης Μελινός, θα μιλήσει την Δευτέρα 23/07 στις 18:30 στις κατασκηνώσεις των Ορθόδοξων Χριστιανικών Ενώσεων στην Εκάλη, με θέμα: «προς Αγγέλους την ημέρα των Αγγέλων, στον παράδεισο του Αγγέλου». …………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν την Τρίτη 24/07 το βράδυ, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, στους Ιερούς Ναούς:

    Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως 20:30.

    Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.

    Αγίας Φιλοθέης στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού 20:30.

………………………………………………………………………………………….

Επ΄ ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης , πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός που βρίσκεται στη Χριστιανική Στέγη «Αγία Άννα» στη Νέα Κηφισιά με το ακόλουθο πρόγραμμα:Την Τρίτη 24/07 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Τετάρτη 25/07 το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πανηγυρίζουν επίσης οι Ιεροί Ναοί:

Αγίας Άννης στην περιοχή του Ταύρου.

Αγίας Άννης Χτυπητού Μεταμορφώσεως, όπου την Τρίτη 24/07 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, θα τελεσθούν την Τετάρτη 25/07 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

    Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας 21:00.

    Αγίας Παρασκευής Αττικής 23:00.

    Αγίου Φιλίππου Θησείου 21:00.

……………………………………………………………………………………….....

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας όπου φυλάσσεται εικόνα της Αγίας από τα Εγγλεζονήσια της Μικράς Ασίας. Την Τετάρτη 25/07 στις 19:30 θα ψαλεί Μέγας εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Την Πέμπτη 26/07 το πρωί θα τελεσθεί   Θεία Λειτουργία. Στις 17:30 θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση της Αγίας.

………………………………………………………………………………………….

Εορτάζουν, επίσης, την Πέμπτη 26/06

ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Το παρεκκλήσιο Αγ. Παρασκευής, Δήμου Μεταμορφώσεως την Πέμπτη 26/07 θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Τετάρτη 25/07 το απόγευμα και την Πέμπτη 26/07 το πρωί και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας.

………………………………………………………………………………………….

Επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, εορτάζει την Παρασκευή (27/07) ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με το ακόλουθο πρόγραμμα: Ο πανηγυρικός εσπερινός θα ψαλεί την Πέμπτη (26/07) στις 19:00 χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου. Στις 22:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία .Την Παρασκευή (27/07) το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στις 19:00 θα ψαλούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου. Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζουν, επίσης, την Παρασκευή 27/07 οι Ιεροί Ναοί:

    Αγίου Παντελεήμονος Τραχώνων όπου στις Ιερές Ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

    Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού.

Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Πέμπτη 26/07 το απόγευμα και την Παρασκευή 27/07 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Πέμπτη 26/07 στις 23:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου θα τελεσθεί την Παρασκευή 27/07 στις 20:00 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλανδρίου (ιερό λείψανο).

…………………………………………………………………………………………

Η Παράκληση στον Αγ. Νεκτάριο θα ψαλλεί την Δευτέρα 30/07 στις 17:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, στις 18:30 θα ακολουθήσει ομιλία από τον Ιερομόναχο Φιλόθεο και στις 19:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. …………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία επί τη εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου την Τρίτη 31/07( 20:00).

………………………………………………………………………………………….

Μια νέα προσφορά στον πολιτισμό, τη μουσική και την καλλιτεχνική παιδεία εγκαινιάζει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς. Πρόκειται για το Ωδείο το οποίο θα προσφέρει μουσική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε παιδιά και ενήλικες. Θα διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Θα υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής, θα παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, ενώ θα υπάρχουν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.Πληροφορίες-εγγραφές:213-0363228.

…………………………………………………………………………………………

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσει και φέτος. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά πραγματοποιούνται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εγγραφής. Πληροφορίες δίνονται στο 2130363228.

………………………………………………………………………………………….

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό όραμα υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της, με αρχές και αξίες αλλά και με σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους. Οι εγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) συνεχίζονται και πραγματοποιούνται στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε στο 210-4610915.

………………………………………………………………………………………….

Στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που λειτουργούν στην Παιανία Αττικής, η ζωή κυλάει ομαλά και δημιουργικά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Θεού. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστης, να συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες, να αναπτύξουν ώριμες προσωπικότητες με αρχές, αξίες αλλά και πνευματική καλλιέργεια.

Αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται αγόρια Ε΄και ΣΤ΄ δημοτικού, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμη κατασκηνωτικές περίοδοι για αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου και κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Πληροφορίες στο: 210-4135224.

………………………………………………………………………………………….

Στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς λειτουργεί δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τη Νοσηλευτική. Γίνονται δεκτοί κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στα 210-4592706 και 707.

…………………………………………………………………………………………

Ένας συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό μας Κέντρο 210-4118602.

………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτεστο 210 4125619.