ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Πανηγυρικά θα τιμηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς η εορτή της Παναγίας Βηματάρισσας με το ακόλουθο πρόγραμμα. Το Σάββατο 22/04 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και στις 21:30 θα ψαλείο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας Βηματάρισσας. Στις 22:00 θααρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Το πρωί της Κυριακής 23/04 θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

…………………………………………………………………………..

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρουπανηγυρίζει την Κυριακή 23/04 το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην ενορία Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα ψαλείτο Σάββατο 22/04 στις 19:00. Την Κυριακή 23/04 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 19:00 θα ψαλεί ο μεθέορτος εσπερινός.

…………………………………………………………………………..

Πανηγυρίζουν, επίσης, την Κυριακή 23/04 οι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Γεωργίου Νέας Περάμου. Στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί την Κυριακή 23/04 το πρωί θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος. 
Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως όπου των ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.
Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού. Στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί την Κυριακή 23/04 το πρωί, θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος(ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου).
Αγίου Γεωργίου Ταύρου όπου στη  Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί την Κυριακή 23/04 το πρωί θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων (ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου).
Αγίου Γεωργίου Νικαίας όπου των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.
Αγίου Γεωργίου Περάματος όπου στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 23/04 θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος.
Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας. Στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί το πρωί της Κυριακής 23/04 θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος (ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου).
Αγίου Γεωργίου Παπάγου όπου το Σάββατο 22/04 στις 18:45 θα γίνει η υποδοχή ιερών λειψάνων Αποστόλου Παύλου.
Αγίου Γεωργίου Λυκαβηττού.
Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) στο Γαλάτσι.
Αγίου Γεωργίου στον Κάτω ΧάλικαΜυτιλήνης. Στο Ναό το Σάββατο 22/04 στις 18:30 θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου Πλανά.

Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 22/04 το απόγευμα και την Κυριακή 23/04 το πρωί.

…………………………………………………………………………….

Πανηγυρίζουν την Κυριακή 23/04,  επί τη εορτή του Αγίου Θωμά, οι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων
Αγίου Θωμά Αμαρουσίου (ιερό λείψανο του Αγίου) και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 22/04 το απόγευμα και την Κυριακή 23/04 το πρωί.

…………………………………………………………………………..

Πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης το Σάββατο 22/04 στις 18:00. Θα μιλήσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης και θα τεθεί σε προσκύνησηιερό λείψανο του Αγίου.

…………………………………………………………………………..

Για το αληθινό νόημα της συζυγίας θα μιλήσει ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Απόστολος Νικολαΐδης, το Σάββατο 22/04 στις 19:00 στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

…………………………………………………………………………….

Ο θεολόγος Μανώλης Μελινόςτην Κυριακή 23/04το πρωί θα ψάλει και θα ομιλήσει με θέμα « Η αμφιβολία του Θωμά και η βεβαιότητα του Γεωργίου»  στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Γαργηττού Γέρακα.

……………………………………………………………………………..

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, τη Δευτέρα 24/04 στις 17:45 θα ψαλεί η Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο, στις 18:45 θα μιλήσει ο ιερομόναχος π. Φιλόθεος και στις 19:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

……………………………………………………………………………

Με θέμα «π. Μάρκος Μανώλης, ο ταπεινός και ανεξίκακος αγωνιστής» θα μιλήσει ο θεολόγος Γεώργιος Τραμπούλης, τη Δευτέρα 24/04στις 18:30 στην αίθουσα της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως( Κάνιγγος 10 στην Αθήνα).

…………………………………………………………………………. 

Πασχαλινή Δωροέκθεση  διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς με σκοπό τη στήριξη του φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου που επιτελεί. Η Δωροέκθεση λειτουργεί  στο κτήριο επί των οδών Τσαμαδού και Φίλωνος, έναντι Κεντρικού Ταχυδρομείου Πειραιώς  έως τις 23 Απριλίου. Πληροφορίες στο 210- 4124726.

……………………………………………………………………………..

Η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίαςτελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κάθε ημέρα εκτός Κυριακής στις 12:00 το μεσημέρι. Επίσης, κάθε Τετάρτη  απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Αποδείπνου.

…………………………………………………………………………….

• Τριήμερηπροσκυνηματικήεκδρομή στη Δυτική Πελοπόννησο διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από 29 Απριλίου έως 1η Μαΐου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Παναγίας Πλατανιώτισσας, Αγίου Νικολάου Σπάτων, Αγίου Νικολάου Φραγκαπηδήματος, Παναγίας Κρεμαστής, Παναγίας Σκαφιδιάς, Παναγίας Σεπετού, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και  την Τρίπολη.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με τις προσκυνηματικέςμας ευκαιρίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους  τηλεφωνικούς αριθμούς  του Σταθμού μας : 210 4118602 – 210 4118640.

………………………………………………………………………….

Οι κατασκηνώσειςτης Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσουν εφέτος από 17-28 Αυγούστου στον κατασκηνωτικό πολυχώρο‘Ράντζο’ στο Σοφικό Κορινθίας. Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα σε παιδιά από Δευτέρα Δημοτικού και σε νέους και νέες Γυμνασίου και Λυκείου, να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής, να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο 210-4124726.

……………………………………………………………………………

Ιερά λείψανα Ρώσων Αγίων  φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά  στο Δήμο Αχαρνών (Μενίδι)  και τίθενται σε προσκύνηση.  Του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, της Αγίας Ματρώνας της Αόμματης, του Αγίου Λουκά του Ιατρού, του Αγίου Λαυρεντίου του Θαυματουργού, του Αγίου Θεοδοσίου Αρχιεπισκόπου Τσερνίγκωφ, του Αγίου Φιλαρέτου, Αρχιεπισκόπου Τσερνίγκωφ

……………….…………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου,  η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες  μπορείτε να  τηλεφωνείτε   στο 210 4125619.

………………….……………………………………………………………..

Τις Εκκλησιαστικές μας ανακοινώσεις μπορείτε να τις διαβάζετε αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, στο www.peradio.com