ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Συνέρχεται αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).


Το πρωί της Τρίτης, από ώρας 6:30 έως 8:30, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει εκ των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει η Εισήγησις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με θέμα: «Ενημέρωσις περί του μαθήματος των Θρησκευτικών». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

……………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε 26/06 επί τη μνήμη του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου,  στο παρεκκλήσιο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ της ενορίας Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης (20:30) και στον Ιερό Ναό  Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών (20:30).

…………………………………………………………………………

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα απόψε 26/06 στις 22:00.

……………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Πεύκης σήμερα  Δευτέρα 26/06 στις 19:00 θα γίνει η υποδοχή της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας. Στη συνέχεια, θα ψαλεί Μέγας εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………

Η ετήσια γιορτή του Συλλόγου ‘Επάλξεις’ Αιγάλεω θα γίνει στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω σήμερα Δευτέρα 26/06 στις 20:00 με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

……………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Δευτέρα  26/06 στις 17:45 θα ψαλεί η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο Παυσολύπη, στις 18:45 θα μιλήσει ο ιερομόναχος π. Φιλόθεος και στις 19:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

…………………………………………………………………………

Ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου θα ψαλούν στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα αύριο Τρίτη 27/06 στις 18:00.

………………………………………………………………………………..

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί  στον Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου και  Ευγενίας Περιστερίου αύριο Τρίτη 27/06 στις 20:00. Θα τελεσθεί και το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

………………………………………………………………………………...

Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ταμπουρίων  κάθε Δευτέρα στις 18:00 τελούνται οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Παρακλήσεως στην Θεοτόκο.

………………………………………………………………………………

Η  Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία είχε αναβληθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών,  θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 2 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς στις 20:00.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος χίλια πεντακόσια παιδιά Δημοτικού και νέοι Γυμνασίου και Λυκείου από τις τριάντα ενορίες της Μητροπόλεως . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση χορωδιών, παραδοσιακών χορών και θεατρικών δρώμενων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

………………………………………………………………………………..

Η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς κάθε ημέρα εκτός Κυριακής στις 12:00 το μεσημέρι. Επίσης, κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Αποδείπνου.

…………………………………………………………………………….

Η 31η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, λειτουργεί μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουνίου καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19:00-23:00. Στην έκθεση συμμετέχει και το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με το υπ. Αριθμ. 5 Περίπτερο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» ενώ με την ανανέωση της συνδρομής στο Σύλλογο Φίλων , θα παραλαμβάνουν την κάρτα μέλους . ……………………………………………………………………………..

Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, με την περίφημη εικόνα της Παναγίας η οποία προέρχεται από την Προύσα της Μικράς Ασίας, διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από τις 7 έως και 9 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης,  την ευκαιρία να επισκεφθούν  τις Ιερές Μονές Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια Βοιωτίας και Αγάθωνος στα Καμένα Βούρλα. 

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής 210-4118640 και 602.

……………………………………………………………………………..

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσουν εφέτος από 17-28 Αυγούστου στον κατασκηνωτικό πολυχώρο «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας. Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα σε παιδιά από Δευτέρα Δημοτικού και σε νέους και νέες Γυμνασίου και Λυκείου, να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής, να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο 210-4124726.

……………………………………………………………………………

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό όραμα υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της, με αρχές και αξίες αλλά και με σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους. Οι εγγραφές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) άρχισαν και πραγματοποιούνται στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε   να απευθύνεστε στο 210-4610915.

………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε   στο 210 4125619.