Προσκυνηματικές εκδρομές

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

_________________________________________________________________________________________________________

 

1η ημέρα: 27/07/18, – Ι.Μ. Οσίου Εφραίμ Κατερίνης – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, κατευθυνόμαστε στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα της Κατερίνης για να επισκεφτούμε το γυναικείο μοναστήρι του μεγάλου Πατέρα της Ορθοδοξίας Οσίου Εφραίμ του Σύρου, το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο. Ελεύθερος χρόνος για πνευματική ξεκούραση και εκ νέου αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ & διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 28/07/18, Ι.Μ. Σουρωτής-Περίπλους Αγίου Όρους

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής, η οποία βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα στο καθολικό της, όπου βρίσκονται τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, αλλά και στον τάφο του Αγίου Παΐσιου. Μετά το προσκύνημά μας εκ νέου αναχώρηση για το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, όπου θα επισκεφτούμε την Ουρανούπολη, τον τελευταίο κοσμικό τόπο όπου φτάνει ο επισκέπτης για να περάσει τα υδάτινα σύνορα της Μοναστικής Πολιτείας. Εδώ θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο, για να πραγματοποιήσουμε τον περίπλου του Αγίου Όρους, ένα μοναδικό ταξίδι το οποίο γίνεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή και η διάρκειά του είναι περίπου 3 ώρες. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα μοναστήρια, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Διονυσίου, Σίμωνος Πέτρας, Παντελεήμονος ή Ρώσικο, Λιμάνι Δάφνης, Μονή Γρηγορίου, Αγίου Παύλου, Νέα Σκήτη, Σκήτη Αγίας Άννας και θα μάθουμε για την ιστορία τους, αλλά και τη ζωή των μοναχών από την ξεναγό μας. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Ουρανούπολη έχοντας ελεύθερο χρόνο για να φάμε κάτι ελαφρύ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

  

3η ημέρα: 29/07/18, Άγιος Δημήτριος - Περιήγηση πόλης – Αθήνα 

Νωρίς το πρωί, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο πούλμαν για να περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας (όλα τα ξενοδοχεία είναι κεντρικά)
 • Ημιδιατροφή σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Εισιτήριο πλοίου για την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος
 • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ ή 3€ ή 4€ το δωμάτιο ημερησίως αναλόγως το ξενοδοχείο διαμονής που θα επιλέξετε (σε ισχύ από 01/01/18)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά & αναψυκτικά
 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής στο ξενοδοχείο
 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

 
 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης) 07:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 07:30

 

 

  γενικά